Het verdwenen skigebied van Thumersbach

Ronachkopf

Het verdwenen skigebied van Thumersbach. Het skigebied rond Zell am See kent nog een skigebied die sinds 2014 gedeeltelijk weer open is.

We hebben het dit keer over het skigebied van Thumersbach een dorp dat aan de andere kant van de Zeller See ligt. Het dorp had tot 1998 een klein skigebied. Tot de sluiting in 1998 was het skigebied op de Ronachkopf een populaire gebied om te skiën, bij zowel de plaatselijke bevolking als bij vakantiegangers.

Thumersbach pistekaart Ronachkopf

Thumersbach pistekaart Ronachkopf jaartal onbekend. Dit moet na 1965 zijn omdat de liften naar de Kitzsteinhorn er al zijn ingetekend.

Met de  1-CLF Ronachkopf ging je naar de top en op de berg waren er twee sleepliften. Het gebied dat altijd in de schaduw van de Schmittenhöhe stond had twee lange rode afdalingen waar geregeld skiwedstrijden werden georganiseerd. Tijdens een legendarische Ronachkopflauf in januari 1994 won de toen onbekende Hermann Maier er de gouden medaille op de reuzenslalom.

Maar na jaren van skiplezier en plannen om een verbinding te realiseren met het gebied van Maria Alm moest het toch sluiten. Met name de afgelegen ligging en het ontbreken van besneeuwingsinstallatie leidden tot een vroegtijdig einde.

Toerskiën

Toen in 1998 de deuren van het skigebied sloten is er hard gestreden om het weer mogelijk te maken dat er weer geskied wordt op de Ronachkopf. Maar dit was niet eenvoudig. De 36 vrijwilligers hebben hard gewerkt om de 8.000 vierkante meter terug te brengen naar een in perfecte staat verkerende skiroute van ongeveer 550 hoogtemeters en 2,5 kilometer. Na 15 jaar werd de gesloten skipiste vanaf de Ronachkopf-top in het Thumersbachtal dankzij de inzet van vele vrijwilligers weer in gebruik genomen.

De eerste pure toerskiberg van Salzburg is erg populair, niet in de laatste plaats omdat je kort voor de top kunt stoppen bij de Enzianhütte.

Meer informatie ga naar thumersbach.at

Lees ook Verdwenen skigebieden in Oostenrijk

Chalet NL Last-minute campagne-1200x800-px

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Twinsport WaxenSlijpen Fantastisch-Oostenrijk Banner 1200x700

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...