Het weer knapt op het wordt warmer maar kans op regen

Mittersill overstroomt 18 juli 2021

Salzach bij Mittersil 18 juli 2021

Het weer knapt op het wordt warmer maar kans op regen

Het wordt rustiger met hogere temperaturen maar een regenbui is niet uit te sluiten, of dit voor rust zorgt in de gebieden met zeer hoog water is afwachten.

Ook vandaag zal ten noorden van de Alpen en met name tussen Innsbruck en St. Pölten een enkele bui kunnen vallen. Voor de rest blijft het in het overgrote deel van het land droog en zal de zon overheersen. Met een stevige wind uit het noorden loopt het maximum vandaag op naar 22 tot 28 graden. In het zuiden kan de 30 graden nog wel aangetikt worden, op 2000 meter wordt het maximaal 9 tot 15 graden.

Morgen zal het een mix worden van zon en dichte bewolking waarbij in het noorden een regenbui kan vallen. In de middag vormen zich ook enkele regen- en onweersbuien in het zuiden tegen de avond neemt overal de neerslag af. De wind zal licht tot matig zijn, uit het westen tot noord. De maximum temperaturen liggen vandaag van noord tot zuid tussen de 20 en 28 graden, op 2000 meter tussen 7 tot 15 graden.

Verdere trend

De dagen erna richting het weekend zal een mix zijn van zon en wolken waaruit een regen- of onweersbui kan vallen. Maar koud zal het niet gaan worden met waarden tussen de 22 en 30 graden.

Waterramp

De ramp die wij hier in Nederland maar ook Duitsland en België hebben gehad en wat nog steeds gaande is gebeurd ook min of meer in Oostenrijk. Gisteren hadden we het hier ook al over en is ook in Oostenrijk ook nog niet voorbij. In Hallein viel in korte tijd 80 tot 100mm water met overstromingen tot gevolg. Maar ook toen was bekend dat in Kufstein en Mittersill het water buiten haar oevers trad. Ook Salzburg heeft last van het hoge water en dichterbij in het Brixental zien wij wat het water kan aanrichten.

Neerslag vanaf maandag tot en met woensdag

Wij hopen dat iedereen veilig is en dat het weer snel opknapt zodat er niet meer water bij komt. Of dit morgen verder verbeterd is morgenvroeg in ons nieuwe weerbericht te lezen.

Voor iedereen in Oostenrijk stay safe.

De groeten,

Reserveweerman Michel

Cityhouse Flipside Groot Banner

Instagram Banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Mesnerwirt Westendorf

Grittlmühle grote afsluitbanner

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht