Het wil maar niet vlotten met warm lenteweer

WEERBERICHT: het wil maar niet vlotten met warm lenteweer

West Europa ligt net aan de verkeerde kant van de straalstroom. De straalstroom is een rivier met heel veel wind op grote hoogte  over de Atlantische Oceaan die veel depressieactiviteit met zich meevoert. Op dit moment ligt de straalstroom vrij zuidelijk richting Spanje. Ten noorden daarvan stoomt koele lucht, soms zelfs koude lucht,  richting West Europa. Tevens is de lucht zeer vochtig van aard en daardoor is het gewoon geen stabiel lenteweer. En er ligt ook nog heel veel sneeuw op gematigde hoogte zoals de uitgelichte afbeelding laat zien.

ZATERDAG:

Ook vandaag is het koud en nat. Vanuit het westen wordt keer op keer neerslag richting de Alpen getransporteerd. De bovenlucht is ook vrij koud en daardoor  kan het soms boven de 1500 meter  nog flink sneeuwen. Met name in de ochtend is het nat met een stevige westen wind. Tegen de avond neemt de wind iets af en worden de buien ook minder.  Het wordt in de meeste dalen niet warmer dan een graad of 12°C. In het noordoosten kan het nog tot een graad of 17°C komen.

ZONDAG:

Wederom koel en nat. De sneeuwvalgrens daalt in de nacht van zaterdag op zondag doordat de bovenlucht een tikkie kouder wordt. Met name in de ochtend kan het boven de 1000- 1200 meter nog een paar centimeter sneeuw geven. In de loop van de dag wordt het dan wel wat droger maar in de bergen kan de neerslag langer blijven hangen. De wind draait een beetje naar het zuidwesten waardoor het in de loop van de dag weer een streepje warmer wordt. De temperatuur loopt uiteen van west naar oost van 12°C tot 18°C

MAANDAG:

Doordat de wind wat draait richting het zuiden komt er wat stuwing te staan tegen de zuidelijke Alpen. Hierdoor krijg je de klassieke verdeling dat de zuidelijke deelstaten in de regen zitten en de noordelijke deelstaten in de regenschaduw. Het kan daardoor ook föhnig worden en de temperatuur kan aan de noordkant oplopen tot boven de 20°C. met flink wat Zon.  Op 1500 meter warmt het ook flink op richting de 15°C. In het zuiden blijft het wederom nat en koel. De wind blaast stevig uit het zuiden.

DE VERDERE VOORUITZICHTEN:

Het blijft gematigd wisselvallig. De temperatuur doet weinig en het is en blijft duidelijk te koel voor de tijd van het jaar. Vaak vliegen er buien over alleen doet de wind wel een stapje terug. Allemaal een beetje koffiedik kijken op dit moment. Later meer daarover.

Fijn weekend

Ronaldo

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Mesnerwirt Westendorf

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Instagram Banner

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×