Het wordt steeds beter weer met een topdag op zaterdag

Weer Oostenrijk 3 september 2020

Het wordt steeds beter weer met een topdag op zaterdag

Donderdag beginnen we de dag behoorlijk koel en de temperaturen blijven overdag laag. Aan de noordkant van de Alpen van Vorarlberg tot Oberösterreich schijnt de zon al vanaf de ochtend.  De mist trekt ook in de ochtend snel op. Over het oosten en zuiden hangt nog wel een wolkenband en het kan op sommige plaatsen wat regenen. Maar langzamerhand komt ook hier de zon tevoorschijn. Maar vooral in Unterkärnten, Steirmark en het Burgenland verschijnen na een paar uur weer grotere stapelwolken en af ​​en toe valt er een regenbui. Tegen de avond komt er nog wat dikkere bewolking voorbij maar het zal redelijk droog blijven.

Matige wind van west naar noordwest, en in de bergen kan het zeker wat harder gaan waaien. De maximumtemperaturen liggen tussen de 16 en 23 graden, op 2000 meter 5 tot 9 graden.

Zwembad Badewetter Brixen im Thale

Vrijdag, is de zomer weer terug  en de meeste tijd schijnt ook de zon. In de ochtend kan het nog wel bewolkt zijn in Niederösterreich, Wenen en Noord-Burgenland. Matige, soms stevige wind van west naar zuid. De temperaturen bereiken 21 tot 29 graden, op 2000 meter 11 tot 17 graden. Het warmst wordt het in het westen.

Het weekend heeft twee gezichten. Op zaterdag is het zomers en kun je uitgebreid genieten van de zon. Er kunnen in de middag van Arlberg tot Hochschwab wel wat wolken ontstaan waar ook wat vocht in zit. Het kan zelfs in deze omgeving komen tot onweer. De wind komt uit het westen tot zuiden. Maximum temperatuur ga je terug vinden tussen de 23 en 30 graden.

Zondag, krijgen we last van een koufront. De zon is veel minder aanwezig dan de zaterdag. Het gaat ook al in heel Oostenrijk snel bewolkt worden. Er ontstaan onweersbuien en in de middag kunnen dat zeker forse buien zijn. Er staat een matige wind van west naar noord. Temperaturen dalen naar 16 tot 27 graden. Hoe het er in de nieuwe week uitgaat zien dat gaan we later weer bekijken.

Söll Almabtrieb

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Colada Sport2000 banner

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht