Hete dagen richting de zonnewende

WEERBERICHT: HETE DAGEN RICHTING DE ZONNEWENDE

Europa siddert en beeft onder de hitte. Niet alleen in de Lage Landen is het heet maar ook de Alpenlanden smelten weg onder de zomerzon. Maar er zit ook een addertje onder het gras!

ZATERDAG

Een zwakke zuidelijke stroming voert flink warme lucht richting Oostenrijk. De zon schijnt en de temperaturen liggen rond de 30°c.  Het noordoosten krijgt zelf een paar graadjes meer te verduren en daar kan het 33°c worden. De lucht is echter  niet stabiel genoeg om het wolkeloos te houden. Daardoor kunnen er in de middag stapelwolken ontstaan die uit kunnen groeien tot flinke onweersbuien. De zuidelijke Alpen hebben het meeste kans op onweer. De temperatuur op 3000 meter ligt rond de 9°c en de vorstgrens richting de 4000 meter.

Temperatuur op 3000 meter

ZONDAG

We doen er nog een schepje bovenop. De temperaturen stijgen in de middag nogmaals dik boven de 30°c en in het uiterste oosten is 36°c zelfs mogelijk. Wederom is de wind matig uit het zuiden en in de middag kunnen wederom onweersbuien ontstaan. Hierbij kan, net als op zaterdag, ook dikke hagel zitten.  De eerste buien ontstaan wederom tegen de zuidelijke Alpen. De wind is wederom uit het zuiden maar in de loop van de dag draait deze in het westen, naar het westen en koelt het daar flink af. Daar waar 2 luchtsoorten botsen zullen de onweersbuien het zwaarst uitvallen en dat zal zijn in Vorarlberg en delen van Tirol.

MAANDAG

Op maandag is de zonnewende en staat de zon om 03.32 uur recht boven de Kreeftskeerkring. De dagen worden na maandag weer korter. Het is een dag die Oostenrijk in 2-en deelt. Het westen is aanmerkelijk koeler dan het oosten. Het oosten kan nogmaals warm worden met maxima rond de 32°c terwijl in het westen de 25° nog een keer wordt gehaald.  In het westen valt op de overgangszone nog een bui en als die meer richting het oosten verplaatsen komt er ook weer onweer bij kijken.

DE VERDERE VOORUITZICHTEN

De ergste hitte is voorbij. Het ligt een beetje aan de snelheid van het koufront. In het oosten is en blijft het warmer dan in het westen. De temperaturen zijn echter onzeker. De buiigheid gaat wel steeds meer afnemen doordat hogedruk vanaf de oceaan zich richting midden Europa probeert uit te breiden. Daarover meer in de volgende berichten.

Voor meer Europees weer kun je ook Vakantieweer.nu bezoeken!

Fijn weekend!

Ronaldo

Banner van den Berg Wandelschoen op Maat

Oostenrijkse Winkel grote banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Instagram Banner

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht