Hete Pinksterdagen

Het Pinksterweekend is begonnen. Voor vele het moment om al een lang weekend naar het mooie Oostenrijk te gaan. En voor wie daar nu is hebben we goed nieuws…
Maar vandaag hebben we vooral in de bergen te maken met een wat minder mooie dag. Deze ochtend is het op veel plaatsen zwaar bewolkt en uit de bewolking kan ook nog een drupje regen vallen. Vanmiddag volgen er vanuit het westen weer nieuwe opklaringen en kan het overal nog even flink zonnig worden. Het blijft dan droog en de temperatuur stijgt naar een graad of 22 tot 27. Langs de Sloveense grens warmer met 29 of 30 graden.

Morgen 1e Pinksterdag is er meer ruimte voor de zon, opnieuw zien we op uitgebreide schaal temperaturen van rond of boven de 30 graden. Aan het eind van de dag zijn in Vorarlberg en Tirol enkele onweersbuien mogelijk. Deze buien kunnen de hele avond en nacht in het westen aanhouden. Lokaal met wateroverlast.

Maandag, 2e Pinksterdag, is het opnieuw heet en zonnig. Daarmee duurt de lokale hittegolf al 10 dagen. Wel volgen er in de middag nieuwe onweersbuien vanuit het zuiden en westen. Oost Oostenrijk houdt het waarschijnlijk helemaal droog.

Dinsdag volgen meer onweersbuien. Het is nog voor de buien uit heet maar tijdens de dagen die volgen koelt het wel iets af. Het blijft echter wel zomers warm (24-29 graden) maar rondtollende lagedrukgebieden zorgen voor verhoogde onstabiliteit en daardoor constant terugkerende onweersbuien.

Jeroen Elferink

Alpen Reizen

Werken in Oostenrijk make it happen

Werken in Oostenrijk make it happen

Zoek & boek

Zoek de perfecte wintersportreis bij onze exclusieve partner Summit Travel
Maak hierboven hiernaast een selectie.

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht