Hevig onweer in Oostenrijk en de komende dagen beter?

Koufront trekt Oostenrijk binnen (Foto: Jeroen Elferink)

Op dit moment trekt het koufront Oostenrijk binnen en veroorzaakt her en der voor flink wat overlast. Momenteel onweert het flink in het Salzburgerland maar ook op een lijn van Graz richting Wenen. Eerder vandaag kwam het al tot een flinke onweersbui hier in Brixen im Thale. Het onweer ging vergezeld met hagel en flinke windstoten.

Flinke hagelbui in Brixen im Thale - 10 juli 2018

Hierboven is het onweer van vanmiddag in Brixen te zien. Het is slecht zichtbaar maar de stenen hadden een doorsnee van 1,5cm.

Onweer vanaf de Hahnenkamm gezien

Ook op de livecams was het goed te zien. Het koelde flink af, met eerst nog 24 tot 27graden. Achter het koufront was het een stuk killer met veel wind en temperaturen soms 10 graden koeler.

Vanuit de ruimte zag het er vanmiddag zo uit. Een flinke en indrukwekkende krul rondom het lagedrukgebied. De kern van het laag lag vandaag t.h.v. Bremen. Ook in Nederland was het vandaag tegenvallend met veel bewolking en motregen.

Ook morgen hebben we nog met het lagedrukgebied te maken in Oostenrijk. Vanuit het Noorden volgen nieuwe regenbuien, waarbij de kans op onweer kleiner is geworden. De dag start op de meeste plaatsen zwaar bewolkt en vooral in Zuidelijk Oostenrijk regent het al flink door. In de middag elders ook enkele regenbuien, alleen Voralberg houdt het droog. Daarbij 24 graden in Voralberg tot een frisse 18 in Karinthië, op 1500 meter slechts een graad of 6.

Vanaf donderdag keert het zomerweer weer terug. Zon en stapelwolken wisselen elkaar af, waarbij de meeste bewolking in het Oosten voorkomt. Voor een zo goed als strak blauwe lucht moet je in Voralberg zijn. Daarbij hoge temperaturen, tussen de 25 en lokaal 30 graden. Ook de dagen daarna blijft het warm en meest zonnig zomerweer. Wel neemt de kans op een enkele regen- of onweersbui toe.

Alpen Reizen

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...