Hevig Onweer en veel schade in Oostenrijk

Noodweer Baden bij Wenen

foto @APA/FF BADEN STADT

In het Oosten van Oostenrijk was het weer raak. Hevig onweer hebben oa. de treinverbindingen tussen het Burgenland en Niederösterreich lam gelegd.

Op een camping in Möllbruck is een caravan door de hevige wind “opgepakt en omgegooid” Ook zijn mensen getroffen door vallende takken. De Camping in Möllbruck moest geëvacueerd worden. Een crisisteam en noodopvang is geregeld voor de ruim 50 mensen. Zwaar onweer was het ook in Tirol, Salzburg, Steiermark, Burgenland en Niederösterreich.

In Karintie waren er maar liefst 200 gevallen waarvoor de brandweer is ingezet. In de omgeving van Hermagor en Spittal was het behoorlijk raak.

In de omgeving van Lurnfeld en Sachsenburg (Spittal) zijn zelfs daken van huizen afgewaaid, bomen ontworteld, auto’s zwaar beschadigd door omvallende bomen. Maar ook hoogspanningsmasten, verkeersborden moesten het zwaar ontgelden.

Een heftig regenfront met rukwinden ging het Ennstal (Steiermarken) en ook hier bomen ontworteld.

Noodweer Kleinsölk Karintie

foto @APA/BFK LIEZEN SCHLÜSSLMAYR

In Niederösterreich waren maar liefst 119 brandweerkorpsen uitgerukt en waren er circa 1.250 brandweermannen ingezet. In de omgeving van Baden moesten de gezamenlijke korpsen maar liefst 97 keer uitrukken. Zware neerslag en rukwinden van 100 km per uur kwamen in deze omgeving langs.

De ÖBB (zeg maar de NS van Oostenrijk) meldt dat vandaag tot 12 uur geen treinverkeer mogelijk is tussen Wulkaprodersdorf en Eisenstadt. Ook de Raaberbahn tussen Neusiedl am See en Bad Neusiedl am See ligt stil.

Laten we nu hopen dat de rest van deze maand stabiel zomerweer in Oostenrijk gaat komen. Vanavond komt Weerman Jeroen vast met een weerupdate voor Oostenrijk.

Bekijk ook zeker de video van de ORF Zeit im Bild. Klik HIER

Bron: Tiroler Tageszeitung

Summit Travel

Zoek & boek

Zoek de perfecte wintersportreis bij onze exclusieve partner Summit Travel
Maak hierboven hiernaast een selectie.

Ook interessant...

Reageer mee via Facebook

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

De FANtastisch Oostenrijk nieuwsbrief blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws uit het FANtasche Oostenrijk. Je kunt deze mail een paar keer per maand verwachten.

* verplicht