Hevige sneeuwval geeft problemen in Tirol

Sneeuwdump Brixen im Thale 1 februari 2022

Zo ziet een sneeuwdump er dus uit

Hevige sneeuwval geeft problemen in Tirol

De hevige sneeuwval leidde zaterdag tot talloze, soms enorme verkeersproblemen in heel Tirol. Vooral het treinverkeer in en naar Tirol heeft momenteel te maken met beperkingen.

Wij vinden de sneeuw meer dan welkom zo aan de vooravond van de start van het winterseizoen maar het geeft toch ook echte problemen, zeker als er een sneeuwdump als deze aan de gang is.

We zetten de problemen op een rij.

Actuele verstoringen in het treinverkeer

  • Door een storing in de bovenleiding zijn tot 12.00 uur geen reizen mogelijk tussen treinstation Imst-Pitztal en Schönwies. Tussen Ötztal en Landeck-Zams is een vervangende spoordienst opgezet. Momenteel moet rekening worden gehouden met ongeveer een half uur extra reistijd.
  • Er is momenteel geen treinverbinding tussen Ötztal en Landeck-Zams.
  • Er is momenteel geen treinverbinding mogelijk tussen Innsbruck Hötting en Martinswald vanwege de hevige sneeuwval.
  • Vanwege stormschade zijn er tot 11.00 uur geen reizen mogelijk tussen Innsbruck en het treinstation van Scharnitz. De treinen wachten voorlopig geduldig af.
  • Beieren (zuid duitsland) heeft ook last van de sneeuwmassa’s. Er zijn vertragingen en annuleringen, zei een woordvoerster van Deutsche Bahn zaterdagochtend. Het centraal station van München is momenteel niet toegankelijk. Volgens ÖBB is er in de Deutsches Eck geen treindienst mogelijk tussen Kufstein en Salzburg Hbf of tussen München Hbf en Salzburg Hbf. Volgens de huidige informatie zal de onderbreking naar verwachting tot 12.00 uur duren. Langeafstandstreinen tussen treinstation Kufstein en Salzburg worden omgeleid via Zell am See. Volgens ÖBB zouden passagiers tot 90 minuten meer reistijd moeten plannen.
  • In het Brixental ligt momenteel één spoor.

Lawine gevaar!

De stad Innsbruck meldt: vanwege het verhoogde lawinegevaar zijn de volgende paden langs de Nordkette tot nader order gesloten:

  • Höttinger-afbeelding
  • Kollnerweg
  • Mühlauerkloof
  • Toegang tot de Arzler Alm

Er zijn ook beperkingen op de wegen in Tirol

Asfinag meldt, binnen enkele uren is er ruim 50 centimeter nieuwe sneeuw geregistreerd op de Arlberg en de Brenner. Op alle vier de onderhoudsdepots aan de snelweg zijn de winteropruimingsdiensten volop in bedrijf. Alleen al op de Brennerpas staan ​​21 ruimingsvoertuigen en er zijn ook drie sleepvoertuigen ter plaatse, omdat vrachtwagens vaak vast komen te zitten. Op de Arlberg staan ​​negen winterdienstvoertuigen.

Ook komen er voertuigen vast te zitten. Vooral op de Brenner autobahn was dit het geval. Er zijn ook onvallende bomen gemeld in het Patsch-gebied aan de Brenner autobahn.

Er waren vertragingen nabij Wörgl West op de A12 Inntalautobahn richting Kufstein. De B177 Seefelder Straße tussen Zirl en Scharnitz is momenteel in beide richtingen afgesloten vanwege hevige sneeuwval. Er is een lokale omleiding ingesteld. De B198 tussen Steeg en Warth is momenteel in beide richtingen afgesloten vanwege omgevallen bomen.

Na een kabelbrand moest de Roppenertunnel op de snelweg A12 Inntal worden afgesloten. Deze is nu in beide richtingen weer open voor verkeer.

Maar niet alleen de tunnel zat zonder stroom, maar ook huishoudens in 19 Tiroolse gemeenten. Volgens Tinetz is in het Ötztal een leiding van 110 kilovolt gebroken.

De zware hoeveelheden sneeuw leidden zaterdagochtend ook tot beperkte vliegverkeer op de luchthaven van Innsbruck. Drie vluchten zijn vertraagd tot het middaguur.

Het zal de komende uren nog wel wat door sneeuwen maar morgen is het droger en zien we de zon…of dan ook alle problemen verholpen zijn dat zien we dan morgen weer. Ben je onderweg in Oostenrijk doe het rustig aan. Ben je op de pistes dan is het nu een no go om buiten de pistes te gaan. Voordat je het weet sta je in de krant en dat er nabestaanden zijn die je vreselijk missen.

Brixen im thale Centrum Sneeuwdump

Van den Berg Sport skischoen op maat

Summit Travel banner 2020 1000x600

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

FANtastisch Oostenrijk heeft twee facebook pagina’s. Één daarvan is special voor jullie gemaakt. Op de facebookgroep Vrienden van FANtastisch Oostenrijk kunnen jullie de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Heb je leuke plaatjes deel die dan en het lidmaatschap van deze groep is uiteraard GRATIS.

Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×