Hevige sneeuwval, hoger gelegen pistes dicht?

SkiWelt 02-01-2019

De huidige situatie in SkiWelt.

Veel liften en pistes gesloten door hevige sneeuwval, maar ook de wind speelt een grote rol. De winter in Oostenrijk verloopt weer FANtastisch, de vakantiegangers hebben genoeg sneeuw. Maar vandaag is het in delen van Oostenrijk even minder.

De hevigheid is mooi te zien op de webcams, het zicht zal hier en daar slecht zijn. Hierdoor hebben de diverse bergbahnen besloten om uit veiligheidsoogpunt delen niet open te stellen. In het Skicircus is hierdoor de verbinding tussen Saalbach Hinterglemm naar Fieberbrunn en Leogang gesloten. Is de Pitztaler Gletsjer gesloten en is de Stubaier Gletsjer beperkt open. Ook op de Hintertux en Kitzsteinhorn zijn de pistes en liften beperkt geopend.

Thuisbasis SkiWelt kampt ook met dezelfde problemen.Maar de lager gelegen pistes zijn nog open. Daar heeft de wind wat minder grip op.  Op de pistes die open zijn is het heel rustig maar is het zicht ook een dingetje. Ski op de pistes waar de bomen naast de pistes staan. Het zicht is dan een stukje beter. Vanochtend heeft Jeroen, onze weerman, nog de SkiWeltbahn kunnen pakken, inmiddels is deze ook gesloten. Jeroen heeft ook nog wat video beelden gemaakt die hieronder te bekijken zijn.

In het Brixental bij onze thuisbasis hebben we nog deze live video op facebook gemaakt.

Maar de gehele Noord Alpen in Oostenrijk zullen geraakt gaan worden. We wilden sneeuw, nu is er sneeuw. Kijk uit? Blijf ook op de pistes zeker in het hooggebergte.

Meer informatie over de status van de geopende liften ga naar de website van het gebied waar je bevind, zie voor de grote gebieden de status hieronder.

SkiWelt 02-01-2019
SkiWelt 02-01-2019
SkiWelt 02-01-2019
SkiWelt 02-01-2019
SkiWelt 02-01-2019
SkiWelt 02-01-2019
SkiWelt 02-01-2019

Met de sneeuwval die nu aan de gang is in Oostenrijk zijn de omstandigheden vanaf volgende week FANtastisch. Mocht je een paar vrije dagen hebben dan wisten wij het wel. Kijk anders nog eens op onze accommodatiepagina. ER is vast nog wel wat te boeken.

Summit Travel

ChaletsPlus Banner Groot

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...