Hexenwasserbahn SkiWelt Söll geopend

Hexenwasserbahn Söll SkiWelt

Hexenwasserbahn SkiWelt Söll geopend. Vandaag is de Hexenwasserbahn in Söll dan eindelijk open gegaan. De werkzaamheden waren vorig jaar al begonnen en men had de planning om in de zomer weer open te gaan. Dat is ietsje laten geworden. 1 augustus is dan de datum dat de Hexenwasserbahn in bedrijf is gegaan.

De kinderen hoeven niet meer met een taxibusje omhoog of de omweg te maken via Hopfgarten. Vanaf vandaag gewoon bij Söll omhoog naar Hoch Söll en je komt meteen uit bij het Rabennest, een leuke shop, ga daar maar eens kijken.

72 nieuwe gondels hangen aan de kabel en je kunt er met gemak met 10 personen in. Ook kinderwagens kunnen makkelijker naar boven omdat hiermee rekening is gehouden.

Maar ook is er met de heksen wat uitgebreid. Een nieuwe Heksencentrale, Heksenkeuken, Heksenstube en nog veel meer. Alles wat je normaal gesproken bij het Hexenwasser kunt verwachten is er.

Een bezoek aan Hoch Söll zullen de kinderen zeker kunnen waarderen.

Meer info vind je HIER.

PS omdat Hoch Söll nu weer makkelijk te bereiken is gaat ook de Keatlift open. Boven aan deze lift kun je lopen naar de Hohe Salve maar je kunt ook via de Silleralm richting Brixen im Thale lopen.

SkiWelt Söll Hexenwasserbahn

Details van de nieuwe Hexenwasserbahn in SkiWelt Söll
Type lift 10 EUB HEXENWASSER
Kabellengte 1830 m
Sneelheid 6,00 m/s
Reistijd 6,76 min
Aantal gondels 72
Afstand van de gondel 67,50 m
Gondel tussentijd 11,25 s
Dalstation 738,18 hm
Bergstation: 1.157,22 hm
Hoogteverschil 419,05 m
Personen per uur 3.200 P/h
Besonderheit: In de 72 gondels vind je verhalen met teksten van Matthias Schenk en audiotracks opgenomen door de Söller Bundesmusikkapelle onder leiding van Dominique Rebourgeon.
Hersteller: Firma Doppelmayr
Architekt/Planung: Seilbahnplanungs GmbH. Ing. Obenauer Christian, i-unit Architekten ZT GmbH. Volker Miklautz
Bouwstart Frühjahr 2019
In bedrijf 1 augustus 2020

Hieronder dan nog de video die we een paar dagen geleden aldaar hebben opgenomen.

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Haus Steiner

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht