Hier gaat het later vandaag sneeuwen

Hier gaat het later vandaag sneeuwen

Vandaag trekt een storing van noord naar zuid over Oostenrijk. Waar gaat het uit de storing sneeuwen?

Vanmorgen is het op veel plaatsen al zwaar bewolkt in Oostenrijk, maar nog wel droog. Na regionaal nog wat vorst stijgt het kwik in de loop van de ochtend naar 5 tot 10 graden. Rond het middaguur begint het te regenen en sneeuwen aan de grens met Duitsland. Deze regen en sneeuwval breiden snel uit over Vorarlberg, Tirol en het Salzburgerland. Het blijft nog droog aan de zuidkant in bijvoorbeeld Karinthië.

Bij aanvang valt de sneeuw eerst vanaf 1400/1500 meter, hieronder valt regen of natte sneeuw. In de loop van de middag begint de sneeuwvalgrens geleidelijk iets te dalen. Op de animatie hierboven is zichtbaar hoe laat het waar begint te sneeuwen en regenen.

Vanavond valt eerst nog geruime tijd regen of sneeuw vanaf 1000 tot 1200 meter. Alleen in het uiterste zuiden van Oostenrijk blijft het nagenoeg droog. Veelal valt 5 tot 10 centimeter sneeuw, regionaal is natuurlijk nog wat meer mogelijk. Dit vooral op de bekende ‘staulagen’. In de nacht wordt het overal droog en klaart het in Vorarlberg soms even op.

Morgen proberen deze opklaringen ook de andere deelstaten te bereiken, maar de aanvoer is helaas vrij vochtig. Hierdoor neemt de bewolking uiteindelijk toch weer toe. In het Salzburgerland is uit de bewolking soms nog een bui mogelijk. De sneeuwvalgrens stijgt daarbij langzaam naar 1300 meter. Aan het eind van de middag klaart het alsnog overal breed op.

Zaterdag is het prachtig zonnig kaiserwetter, Oostenrijk komt onder invloed van een sterk hogedrukgebied te liggen. Wel is het opnieuw uitgesproken zacht, de vorstgrens trekt zich weer terug tot in het hooggebergte. In de lagere dalen zijn dan middagtemperaturen van 10 tot lokaal 16 graden mogelijk.

Zondag zien we nagenoeg weinig verandering, tijdens de middag kunnen wel enkele hoge sluierwolken overtrekken. Maar de zon heeft hier weinig moeite mee. Ook na het weekend blijft het zonnig en warm winterweer, van echt winterweer is dus geen sprake.

Kortom na de sneeuw van later vandaag wordt het opnieuw warm en zonnig!

Jeroen Elferink

Ripstar banner 1200 800 Snow en Family

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Turner Logo 2023 wit

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×