Hillclimb KitzAlpBike Brixen im Thale

Hillclimb KitzAlpBike Brixen im Thale

HillClimb Brixen im Thale

Hillclimb KitzAlpBike Brixen im Thale, afgelopen week hebben er al over bericht. Tot en met 26 juni 2016 is namelijk het KitzalpBike Festival in de Kitzbüheleralpen aan de gang. Op 22 juni was weer de Hillclimb in Brixen im Thale. Dit keer waren er zo n kleine 500 mountainbikers aan de start. Die moesten zo snel mogelijk gaan fietsen richting Hoch Brixen. Vorig jaar was de snelste tijd iets meer dan 18 minuten en dat is echt heel snel. Het parcours is zo n 6 kilometer lang en je hebt 500 hoogtemeters te overwinnen. Wat dit jaar de snelste tijd is geweest weten we nog niet maar die zal ook wel weer heel snel zijn geweest.

Roel de Jong hebben we in het gebied zitten en die ging uiteraard weer eea vastleggen op de camera.

Vind je dit nu supergaaf maar je ziet er erg tegenop om een berg op te fietsen dan is daar een oplossing voor. Een E-bike. Deze E-bikes zijn bijna overal wel te huren in de Alpen. Afgelopen jaar hebben wij dit ook gedaan en hebben toen bijna in 1 dag het gehele skigebied van SkiWelt kunnen zien. Iets dat we nooit hadden kunnen doen zonder die batterij. Sterker nog, 1 keer omhoog lukt nog wel maar dan houd het conditioneel voor velen op.

Mocht je nog naar Oostenrijk willen gaan dan kun je namelijk best wel eens een E-bike krijgen als je een kamer boekt (is dan inclusief) Bv in het Bichlingerhof in Westendorf. Wat je ook wel is in gebieden als service hebt is dat je bij de vele berghutten die er zijn de batterij kunt opladen. Maw lekker eten onderweg en in de tussentijd is je batterij weer opgeladen.

We gaan is zoeken in ons archief of wij nog de beelden hebben van vorig jaar en het was echt FANtastisch om op zo n fiets naar boven te rijden.

Een aantal foto’s zijn afkomstig van de facebook site van Kitzbüheleralpen Brixen, Kirchberg en Westendorf

Alpen Reizen

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×