Hillclimb Kitzalpbike Brixental 2019

Hillclimb Brixen im Thale

Van 22 tot en met 29 juni 2019 staat weer het KitzAlpBike festival op het programma. Het KitzAlpBike festival is het Mountainbike spektakel in het Brixental. Het programma bestaat ieder jaar uit 3 wedstrijden in 1 week.

Als camping bewoner in Brixen im Thale probeer ik ieder jaar weer mee te doen aan de Brixen im Thale Hillclimb.  Het is dan in Brixen één groot sportief dorpsfeest. De start van de Hillclimb is op het dorpsplein in Brixen im Thale en de weg gaat naar het bergstation in Hochbrixen. Een parcours dat 6 kilometer lang is en er dienen 500 hoogtemeters te worden overwonnen. Dit  jaar staat dit event gepland op 26 Juni om 18:30 uur.

Het gaat erom voor de ongeveer 450 deelnemers uit 10 verschillende landen om zo snel mogelijk naar het lifststation in Hoch Brixen te fietsen. Daar wordt overigens op dit moment de nieuwe Zinsbergbahn gebouwd.

Door de vele haarspeldbochten  met veel toeschouwers en onder begeleiding van de vrijwillige brandweer van Brixen im Thale is het voor de deelnemer het gevoel dat je op handen gedragen wordt met de fietst naar boven. De snelste tijd staat op naam van een Oostenrijker. Binnen de 18 minuten, dit is normaal gesproken netr iets langzamer als de lift naar boven gaat. Leuk detail was dat afgelopen jaar de snelste vrouw een Nederlandse was, Anne Terpstra.

Hillclimb Brixen im Thale

Je bent in Tirol, dus wat staat er dan boven aan de Filzalmsee  te wachten. Jawel, een halve liter ijskoud bier voor iedere deelnemer.

Zodra de laatste deelnemer boven is dalen we allemaal gezamenlijk naar het dorpsplein voor een echte Tiroler avond op het dorpsplein met de prijsuitreiking ,bier en een welverdiende halve haan.

Wij zijn benieuwd of er nog meer campinggasten meedoen,zodat we eventueel kunnen inschrijven als Nederlands Camping Team.

Meer info over de KitzAlpbike klik HIER.

Overigens start de KitzAlpBike op 22 juni 2019 met een mooie rit vanuit Westendorf via de Gamskogelhütte naar het Windautal. Maar er is nog iets speciaals op 22 juni 2019. Na lange tijd gaat Leitenhof weer open.

Het restaurant Leitenhof gaat weer nieuw leven worden ingeblazen door een Nederlands stel. De openingsavond is meteen een BBQ avond. Voor een leuk prijsje kun je hier terecht voor een all inclusive BBQ. Men is hier open tussen 18 en 22 uur.

Hillclimb Brixen im Thale

Ook op 22 juni 2019 gaat ook weer na een lange tijd open….Leitenhof. Dit restaurant gaat weer nieuw leven worden ingeblazen door een Nederlands stel.  De openingsavond is meteen een BBQ avond. Voor een leuk prijsje kun je hier terecht voor een all inclusive BBQ. Leitenhof is hier open tussen 18 en 22 uur.

Brixen im Thale Leitenhof

Alpen Reizen

CampingWelt Grote banner

 

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht