Hinterglemm (1003 meter)

Saalbach Hinterglemm
Saalbach Hinterglemm

Hinterglemm maakt deel uit van het skigebied Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang, en valt onder het district Zell am See wat op zo’n 25 minuten rijden ligt.

Hinterglemm ligt op zo’n 90 minuten rijden van de Oostenrijks-Duitse grens, en is met zijn zusterdorp Saalbach een geliefd dorp onder de Nederlanders met de nodige aprés ski mogelijkheden. In vergelijking met Saalbach is Hinterglemm een meer lang gerekt dorp iterwijl Saalbach een knus centrum heeft.

Hinterglemm is meer georiënteerd op de jeugd en dat merk je, overdag is het rustig terwijl het in de avond en nacht het feest lost barst. Ook is het dorp autoluw maar zul je geen winkels tegenkomen zoals in Saalbach. Het dorp vindt je veel restaurants en de nodige aprés ski mogelijkheden en de laatste jaren is het ook luxer geworden door de komst van de nodige 4 sterren hotels zoals de Glemmtalerhof. Maar ook heeft Hinterglemm het enige 5 sterren hotel van het gebied het Alpine Palace – New Balance Resort, het voormalige hotel Wolf.

In en rond Hinterglemm is ook het nodige uitgebreid, zo is de oefenweide in het dorp nu ook een avondpiste geworden. Tevens zijn de dal- en bergstations gemoderniseerd en eventueel vervangen.

Hinterglemm is eigenlijk het feestdorp en dat merk je aan de hoeveelheid knusse berghutten, zoals de Goaßstall, Wieseralm, Walleggalm. Maar ook aprés ski hutten zoals de London Pub, Der Schwarzacher en uiteraard de Goaßstall moet je geweest zijn.

De Goaßstall is werkelijk een aanrader en is gelegen aan de Reiterkogelbahn net even buiten het dorp, hier kan je lekker eten en genieten tot 4 uur en daarna barst het feest los. Niet voor niets dat de Goaßstall vorig jaar uitgeroepen is tot meest populaire aprés-ski bar in de Alpen en dat voor de derde keer. De bar bestaat uit een buiten en binnen gedeelte en na een paar bezoekjes kan moeiteloos het huisnummer “Ich bin da Toni” meezingen.

Als je na al dit feest gedruis nog tijd heb voor een skiroute dan heb je de keus uit drie routes.

De Skicircus ronde is een ronde die 5 uur duurt zonder pauze, je legt dan 40 km af en gaat van Hinterglemm naar Saalbach tot Leogang en weer terug. De Hinterglemm ronde is zoals de naam al zegt een ronde rond Hinterglemm, deze duurt 3 uur zonder pauze en je legt 23 km af.

De laatste is de Saalbach ronde en is dus een rondje Saalbach, deze is de kortste van de drie (2,5 uur zonder pauze) en is “maar” 16 km. Vooral de piste 2b die vanaf de Schattberg Ost naar Vorderglemm gaat is een leuk ritje, en ook de langste van het Skigebied qua afstand.

Rond Hinterglemm heb je ook het nodige aan ander vertier, zo zijn er twee funparks en een rodelbaan. Alles ligt hier op loop afstand maar je zult merken dat het in het centrum lang niet zo druk is als in Saalbach. Ook heeft Hinterglemm twee afdalingen die het waard zijn om te noemen, neem je de Zwölfer-Nordbahn dan kan je de afdaling rood 13 nemen of zwart 15.

Interactieve kaart:

×