Hinterglemm bouwupdate Zwölferkogel deel 5

Zwölferkogel Saalbach Hinterglemm

Het heeft weer lang geduurd maar er is weer een bouwupdate van de nieuwe Zwölferkogel in Hinterglemm. We kregen dit keer een aantal foto’s aangeleverd door Eric van Gool. Het is tijd voor bouwupdate Zwölferkogel deel 5.

Er word nog steeds druk gebouwd in het Skicircus en omgeving, tussen Zell am See en Viehhofen zal in december de Zell am See Xpress helemaal gereed zijn. En in Hinterglemm is men druk bezig met van de nieuwe Zwölferkogel. Beide liften zullen met ingang van het winterseizoen 2019/2020 gereed zijn. Dan is tevens het Skicircus verbonden met het gebied van Zell am See. Door deze samenvoeging ontstaat dan meteen het grootste aaneengesloten skigebied van Oostenrijk, met ruim 320 km aan pistes.

Wij konden in augustus een hele kleine update geven, maar met de nieuwe foto’s is de vooruitgang zichtbaar. De nieuwe foto’s zijn gemaakt door Eric van Gool, onze dank is zeer groot.

Wat weten we

Hieronder de technische gegevens van de nieuwe Zwölferkogel dat we op dit moment weten. Volgens skiresort.info zal het onderstaande gerealiseerd worden.

Type 10 persoons gondel
Fabrikant Doppelmayr
Dalstation 1.065 m
Middenstation 1.530 m
Bergstation 1.984 m
Lengte 1.197 m
Hoogteverschil deel 1 465 m
Hoogteverschil deel 2 454 m
Snelheid 6 m/s
Capaciteit 3.500 pers./uur
Reistijd 1e deel 4.50 minuten
Reistijd 2e deel 3.20 minuten

Hieronder onze eerdere berichtgeving over de vervanging van de Zwölferkogelbahn

Banner CMP Groot 1200x600

Werken in Oostenrijk sep 2019

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...