Hinterglemm bouwupdate Zwölferkogel deel 7

Saalbach Hinterglemm
Op de achtergrond rechts, de zwölferkogel

Bouwupdate Zwölferkogel, we zijn aangekomen bij deel 7. Dit is één van de projecten waar men in het Skicircus mee bezig is. Het Skicircus is ieder jaar druk bezig om het gebied nog beter te maken, zeker nu met het voltooien van de Zell am See Xpress.

Met het voltooien van de verbinding tussen de Schmittenhöhe Zell am See en Viehhofen zal het Skicircus ook groeien, met de Ski Alpin Card heb je de beschikking over 408 km aan pistes inclusief een gletsjer. Maar dit is niet het enige project waar men druk mee bezig is.

Zwölferkogel Bouwupdate

In Hinterglemm is men druk bezig om de Zwölferkogel te vervangen, de bouw van de nieuwe lift zoals te zien is in onze vorige bouwupdates ligt op schema. Via Marlieke kregen wij weer een update van het dalstation onze dank hiervoor. De bouw vordert gestaag en zou volgens planning met ingang van het winterseizoen 2019/2020 gereed zijn. De opening is overigens op 29 november 2019.

Wat weten we

Hieronder de technische gegevens van de nieuwe Zwölferkogel dat we op dit moment weten. Volgens skiresort.info zal het onderstaande gerealiseerd worden.

Type 10 persoons gondel
Fabrikant Doppelmayr
Dalstation 1.065 m
Middenstation 1.530 m
Bergstation 1.984 m
Lengte 1.197 m
Hoogteverschil deel 1 465 m
Hoogteverschil deel 2 454 m
Snelheid 6 m/s
Capaciteit 3.500 pers./uur
Reistijd 1e deel 4.50 minuten
Reistijd 2e deel 3.20 minuten

Hieronder onze eerdere berichtgeving over de vervanging van de Zwölferkogelbahn

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Hieronder een voorbeeld hoe dit op je mobiel eruit ziet. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Push Bericht FANtastisch Oostenrijk

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

ChaletsPlus Banner Groot

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht