Hinterglemm bouwupdate Zwölferkogel deel 8

Hinterglemm zicht op Zwölferkogel
Zicht op de Zwölferkogel

Bouwupdate Zwölferkogel deel 8, één van de projecten waar men in het Skicircus mee bezig is. Het Skicircus is ieder jaar druk bezig om het gebied nog beter te maken. Naast de Zell amSee Xpress is er ook meer te verkennen zoals te lezen is in de Nieuwtjes de we recentelijk hebben gepubliceerd. 

We zijn alweer aangekomen bij deel 8 van de bouwupdate wat ook het laatste deel zal zijn. Vanaf aankomend weekend zal het Skicircus haar deuren officieel openen. Afgelopen weekend mocht men al proeven aan het nieuwe seizoen toen een aantal pistes richting Leogang open ging.  Met het voltooien van de verbinding tussen de Schmittenhöhe Zell am See en Viehhofen zal het Skicircus ook groeien, met de Ski Alpin Card heb je de beschikking over 408 km aan pistes inclusief een gletsjer.

Via Marlieke kregen wij weer een update van het dalstation onze dank hiervoor, leuk is wel te zien dat men het niet meer heeft over de Zwölferkogel maar de 12er kogel.

Wat weten we

Hieronder de technische gegevens van de nieuwe Zwölferkogel dat we op dit moment weten. Volgens skiresort.info zal het onderstaande gerealiseerd worden.

Type 10 persoons gondel
Fabrikant Doppelmayr
Dalstation 1.065 m
Middenstation 1.530 m
Bergstation 1.984 m
Lengte 1.197 m
Hoogteverschil deel 1 465 m
Hoogteverschil deel 2 454 m
Snelheid 6 m/s
Capaciteit 3.500 pers./uur
Reistijd 1e deel 4.50 minuten
Reistijd 2e deel 3.20 minuten

Hieronder onze eerdere berichtgeving over de vervanging van de Zwölferkogelbahn

Dit was dan de laatste Bouwupdate Zwölferkogel. Het wordt tijd dat we er binnenkort gaan kijken maar dat komt wel goed. We zorgen voor een video update.

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Black Friday Bluetribe

Black Friday Bluetribe

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht