Hinterglemm Zwölfer Nordbahn in 2024 vervangen?

Hinterglemm Zwölfer Nordbahn in 2024 vervangen?

Deze lift is nodig toe aan vervanging er wordt al jaren over gesproken, maar is deze vervangen voordat het WK in 2025 begint?

Dat kon nog wel eens de waarheid worden. Momenteel is men bezig om een brug te bouwen die over de weg gaat en zal gaan dienen als verlenging van de Nordabfahrt naar de ingang van de Hochalmbahn.

Dit zou volgens Inside Saalbach mogelijk voorbereidingen kunnen zijn voor het vervangen van de oude Nordbahn. Deze lift staat al een tijdje op de nominatielijst om vervangen te worden. Echter konden wij dit niet bevestigd krijgen maar als je zoekt vind je wat.

Deel aanvraag vergunning

Open voor WK 2025

De meeste liften zijn al vernieuwd maar er is een lift die nodig aan vervanging toe is. De Zwölfer-Nord lift is al operationeel sinds 1989 en blinkt niet meer uit in snelheid en comfort. Volgens Alpinforum zal dit jaar nog begonnen worden met met de bouw, dat verklaard mogelijk de bouw van de brug waar wij eerder over berichtte. Het zal een 10 persoons gondellift worden waarbij het dalstation 200 meter verplaatst wordt richting de Hochalmbahn.

Voltooing van de nieuwe lift zal net op tijd zijn voor het seizoen 2024-2025.  De vergunning hiervoor is inmiddels aangevraagd.

Bron vergunning: saalbach.or.at

Lees ook: Nieuwe verbeteringen in Saalbach en alles over het WK 2025.

Turner Logo 2023 wit

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Werken in Oostenrijk Logo

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...