Hintersee bij Mittersill in Pinzgau een bezoek waard

Hintersee Mittersill @Arjenne Hoek de Jong

Hintersee Mittersill @Arjenne Hoek de Jong

Hintersee bij Mittersill in Pinzgau een bezoek waard

Steeds meer en meer zomerse foto’s worden geplaatst door onze volgers in de facebookgroep Vrienden van FANtastisch Oostenrijk. Daar halen we zo nu en dan ook mooie foto’s uit. Dit keer is het de beurt aan Arjenne Hoek de Jong.

Wij zijn zelf nog niet in deze omgeving geweest maar gaat wel op ons lijstje staan, wat een mooie omgeving. We zijn ook eens dieper op deze omgeving ingegaan.

De Hintersee bij Mittersill is een bergmeer in de Oostenrijkse deelstaat Salzburg. Mittersill zelf is een kleine stad in het district Zell am See, gelegen in de regio Pinzgau. Hier zijn enkele belangrijke punten over de Hintersee:

  1. Locatie en Omgeving: De Hintersee ligt in het natuurgebied Felbertal, in de buurt van de stad Mittersill. Het gebied is onderdeel van het Hohe Tauern Nationaal Park, het grootste nationale park in de Alpen.
  2. Toegankelijkheid: Het meer is goed toegankelijk voor bezoekers en is een populaire bestemming voor wandelaars en natuurliefhebbers. Er zijn verschillende wandelroutes die naar en rondom de Hintersee leiden.
  3. Landschap en Natuur: De omgeving van de Hintersee wordt gekenmerkt door een prachtig berglandschap, met heldere wateren en weelderige groene bossen. Het is een perfecte plek voor ontspanning en om te genieten van de natuur.
  4. Activiteiten: Bezoekers van de Hintersee kunnen genieten van wandelen, picknicken, en in de zomermaanden is het water geschikt voor zwemmen. Ook vissen is toegestaan met de juiste vergunning.
  5. Flora en Fauna: Het gebied rondom de Hintersee herbergt een diverse flora en fauna, typisch voor het Alpengebied. Je kunt hier verschillende alpine planten en dieren tegenkomen.
  6. Seizoen en Klimaat: Het gebied is in de zomer aantrekkelijk voor wandelaars en natuurliefhebbers, terwijl in de winter de omgeving ideaal is voor wintersportactiviteiten zoals langlaufen en sneeuwschoenwandelen.

De Hintersee bij Mittersill is dus een prachtige en serene plek, ideaal voor natuurliefhebbers die willen genieten van de ongerepte natuur en het Alpenlandschap.

Hintersee Mittersill @Arjenne Hoek de Jong

Hintersee Mittersill @Arjenne Hoek de Jong

… en de honden hebben het FANtastisch daar.

Hintersee Mittersill @Arjenne Hoek de JongHintersee Mittersill @Arjenne Hoek de Jong

De Hintersee ligt vlakbij Mittersill en Uttendorf. Het bezoeken van GletscherWelt Weissee zou ook tot de mogelijkheden behoren. In de Pinzgau zijn nog meer leuke uitstapjes te doen. Wat te denken van de Krimmler Watervallen of met de Lokalbahn van Zell am See naar Mittersill, voor de verbinding naar Krimml moet je nog even geduld hebben daar wordt aangewerkt.

Van den Berg Sport wandelschoen op maat

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Intersport Twinsport banner 1200x700 Zomer 2024

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×