Hintertux 24 september 2020 Annemarie bezocht deze gletsjer

Hintertux @annemarie Kok

Hintertux 24 september 2020 Annemarie bezocht deze gletsjer

We kregen weer een verhaal binnen van Annemarie Kok. Ze was al op een slecht weerdag naar een zilvermijn gegaan in Schwaz, dit keer was het de beurt om toch even op de ski’s te gaan staan.

“De wekker ging al om 7 uur vanmorgen. We hadden het plan opgevat om een dagje te gaan skiën op de Hintertux. Vanuit Westendorf de dichtstbijzijnde gletsjer die open is. Kaprun is normaal gesproken dichterbij maar daar kun je op het moment niet skiën. Overigens komt snel verandering in met de voorspelde sneeuw van aankomend weekend.

Hintertux @annemarie Kok

We reden er makkelijk naar toe en op de grote parkeerplaats onder aan de gondel  was nog genoeg ruimte. Een kleed naast de auto gelegd en gauw omgekleed.  En toen naar boven. We waren niet heel vroeg dus het was niet druk bij de gondel.  We hadden de gondel voor onszelf. Wel zo prettig nu we toch echt rekening moeten houden met een ieders gezondheid.

De eerste gondel brengt je van 1500 meter tot 2100 meter. Dan overstappen op de gletsjersbus 2 die je naar 2660 meter brengt.  Daar heb je ook het Tuxerfernhaus. Daarna kun je nog met de gletsjerbus 3 naar 3288 meter. Daar vind je ook de ijsgrot. Die hebben we vandaag overgeslagen en we zijn heerlijk naar beneden gegleden.

Hintertux @annemarie Kok Gletscherbus

Het zicht was boven niet optimaal maar piste nr 4 lag er goed bij. Daarna via piste nr 3 naar het restaurant.  De wat lager gelegen pistes lagen er veel minder goed bij. Minder sneeuw en veel meer ijs. Ook nogal wat gaten en spleten in de pistes. Maar voor aankomend weekend wordt er sneeuw verwacht dus dan komt vast allemaal goed.

Op de piste waren ook een aantal professionele teams aan het trainen. Op de parkeerplaats stond ook de bus van Petra Vlhova.

Petra Vlhova Hintertux

Wij vonden het skiën op deze hoogte best pittig mede ook doordat er op deze hoogte toch minder zuurstof in de lucht zit. We waren allebei veel sneller moe dan anders, wanneer we op 2000 meter skiën.

Het was wel weer een zeer geslaagde dag vandaag.

Hintertux @annemarie Kok

Hintertux @annemarie Kok

Annemarie bedankt wederom voor je bijdrage.

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Colada Sport2000 banner

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht