Hintertux IJsgrot, wat kun je daar doen? Diverse Video’s

Hintertuxer Gletsjer IJsgrot Boot

Hintertux IJsgrot, wat kun je daar doen? Diverse Video’s

In 2020 op de bijna langste dag van het jaar waren we op de Hintertuxer Gletsjer. Het zicht vooral boven op de top was niet echt Kaiserwetter. Video update gemist? Bekijk dat HIER nog maar eens. Maar we zijn  deze dag ook wat anders gaan doen. Op deze gletsjer ligt namelijk een ijsgrot. Tijd om ook eens deze ijsgrot te bezoeken.

Hintertuxer Gletsjer IJsgrot

Het is een mooi doolhof van trap op en trap af. Letterlijk moest je ook echt de ladder beklimmen of afdalen. Maar voor veiligheid is gezorgd zodat je toch zo min mogelijk kunt uitglijden. Wij liepen natuurlijk op onze skischoenen maar ook waren er mensen de gletsjer op gekomen om speciaal naar deze ijsgrot te gaan en hadden toch iets makkelijkere schoenen aan. In de grot zijn er naast vele tunnels ook een soort “rivier” van smeltwater. Deze “rivier” is 90 meter lang en de diepte varieert tussen de 20 en 32 meter. Op dit stuk kun je ook met een bootje en dat hebben we ook gedaan. Één ding hebben we niet gedaan dat je daar ook kunt doen…ZWEMMEN. Dat doen we niet. In onderstaande video is duidelijk te zien dat dit kan. Wie durft?

Bekijk onze video’s die we ook hebben gemaakt deze dag. Onze moderator Jan heeft ook nog een video gemaakt…


In de zomer is deze ijsgrot doorgaans te bezoeken en het is echt wat anders. Met mooi weer heb je op de top niet alleen een geweldig uitzicht maar bezoek ook eens deze ijsgrot en wie weet zwem je er ook wel eens een baantje. We zijn overigens benieuwd of onze volgers dat een keer hebben gedaan. We zijn benieuwd naar jullie recentie inzake de Hintertux en de IJsgrot.

Waar ligt de IJsgrot?

Vanaf het bergstation van de Gletscherbus 3 loop je circa 3 á 4 minuten naar de ingang van deze ijsgrot. De weg die door het ijs loopt is circa 640 meter lang. De ijsgrot is het hele jaar geopend en een dagje op deze gletsjer skiën en ook nog de ijsgrot bezoeken kan gemakkelijk gedaan worden.

Meer info tref je HIER aan.

Hintertuxer Gletsjer IJsgrot

Hintertuxer Gletsjer IJsgrot ingang

Hintertuxer Gletsjer ingang IJsgrot


Hintertuxer Gletsjer hele diepe put

Hintertuxer Gletsjer hele diepe put

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 2 jaar hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Chalet.nl grote banner 900-600

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht