Hintertux nieuwe Lärmstange 2 en Nauders

Hintertux nieuwe Lärmstange 2 en Nauders

We hebben van onze bekenden die in heel Oostenrijk aan de bergbahnen werken weer wat foto?s door gekregen. Maar voordat we daar aan beginnen eerst even over Nauders.

Nauders

Deze vaklieden zijn ook ingezet bij de herstelwerkzaamheden aan de Bergbahn in Nauders. Zoals jullie weten is deze lift door een brand overvallen en dat is dan natuurlijk erg vervelend zeker nu het seizoen voor de deur staat. Ze hebben ons meegedeeld dat een seizoenstart niets in de weg staat. Over 2 weken gaat de nieuwe kabel erop en het komt allemaal goed. Ze gaan daar ook weer aan het werk en krijgen we nieuwe foto’s dan delen we die.

Eerder updates van de brand kun je HIER en HIER lezen.

Hintertux

Op dit moment waren ze weer aan het werk bij de Hintertux. Daarvandaan kregen we weer foto?s van de nieuwe Lärmstange 2. Dat is dus een splinter nieuwe lift die geopend zal worden in het seizoen 2015/16.

Hintertux Lärmstange 2

Het dalstation ligt op 2742 meter en bergstation op 3135 meter. Het hele jaar kan deze lift gebruikt worden want zoals jullie weten is het op deze gletsjer 365 dagen skiën of snowboarden. 62 Stoeltjes (6 persoons) hangen aan deze lift en er worden 2800 personen per uur vervoerd. Deze lift is weer gebouwd door de firma Doppelmayr. De kabel die er aan hangt is 48 mm dik en heeft een lengte van 2252 meter. Het weegt alles bij elkaar ?maar? 21.400 kg en er zijn 9 ?stutzen? nodig.

Het comfort is weer een stuk verbeterd op de gletsjer?wie gaat hem uittesten binnenkort?

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×