Hintertux wordt ingepakt! Snowfarming

Hintertux Snowfarming

Hintertux wordt ingepakt! Snowfarming. We weten al jaren dat Snowfarming bestaat. Jaarlijks kunnen we daardoor ook de eerste skimeters al afleggen in het skigebied van Kitzbühel terwijl dat toch een gebied is dat < 2000 meter ligt. Snowfarming is het woord om de sneeuw te beschermen en dat doen ze daar in Kitzbühel al vanaf 2014. Ook zie je andere gebieden waar de sneeuw geconserveerd wordt.

Ook zie je deze vorm van bescherming op de gletsjers. Vaak worden ook de liftstütze (liftpalen) ingepakt om er voor te zorgen dat rondom de palen niet teveel smelt waardoor de palen instabiel worden. Maar ook worden er hele stukken sneeuw beschermd op een gletsjer. Dit gebeurde voor onze ogen toen we recentelijk op de Hintertuxer Gletsjer waren.

Daar hebben we een korte video van gemaakt.

Overigens kun je op de Hintertuxer Gletsjer gewoon 365 dagen skiën. Recentelijk waren we aanwezig op deze gletsjer waar we ook de IJsgrot hebben bezocht. Hieronder kun je nog twee video’s zien die we daar hebben opgenomen.

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Banner Indoor Ski & Snowboard Zaanstad

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht