Hintertuxer Gletsjer een verslag en video 25 oktober 2017

Hintertux

Afgelopen week kregen we al een stuk proza van Arjan de Wolff vanaf de Kitzsteinhorn en ook is hij geweest op de Hintertux. Lees zijn verslag, bekijk de foto’s en de video.

“Hintertuxer gletsjer, ik kan er kort over zijn, fantastisch. Na een tour door het “Zillertal” gaan we een kronkel weg omhoog richting de Hintertuxer gletsjer. Voorbij Mayrhofen is het toch nog een best stuk omhoog rijden.

Het is in de herfst een prachtige weg, veel kleuren, sneeuw, her en der watervallen. Je passeert kleine maar mooie dorpjes, bijna aangekomen bij het liftgebouw, heb je een prachtig uitzicht op het skigebied en de liften die er heen leiden.

Hintertux

De diversiteit aan liften en pistes viel me gelijk op, echt iedereen kan hier uit de voeten, blauw rood en een enkele zwarte piste.

Vaak zijn gletsjer gebieden klein en beperkt door een paar pistes. Toch is hier ruim 30km te skiën. Ik was nog niet eerder op de Hintertuxer gletsjer geweest dus ik had me wat ingelezen op diverse forums. Wat mij opviel was dat er geregeld mensen schrijven over het asociale gedrag van de skiteams die daar oefenen. Nou ik kan er over mee praten. Als je bv in de rij staat te wachten bij de sleepliften boven, dan word je aan de kant geduwd omdat die skiërs (jongens en meiden) veel haast en geen respect hebben. Letterlijk ze dringen voor, lopen over je ski’s, springen bij andere in de lift als er een gaatje vrij is. Maar als je netjes in de rij staat drukken ze je gewoon aan de kant.

Wat mij daar ook stoort is dat grote delen van de pistes op beide hellingen afgezet zijn voor deze racing teams, dit is opzich niet erg, naast deze afgezette rode trajecten zijn pistes gemaakt voor de recreanten zoals wij, maar dan moeten ze niet ook die pistes gaan gebruiken voor hun training, vervolgens mijn dochter onderuit skiën en door racen. Toen ik verhaal wilde halen kreeg ik een grote mond van de coach.

Hintertux

Het gebied is nu lekker besneeuwd waardoor de liften die wat verder gelegen zijn ook in gebruik zijn. Hier kun je heerlijke lange blauwe en rode trajecten vinden.

Terug skiën naar het tweede station, grote brede pistes met uitdagende en minder uitdagende stukken.  De sneeuw is echt goed van kwaliteit. Het restaurant is volledig nieuw gerenoveerd en ziet er top uit

Ben je in de buurt, een dagje Hintertuxen moet je echt een keer doen. Bekijk ook de video die hieronder staat.

Summit Travel Zoek en Boek

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...