Hintertuxer Gletsjer Video Update 29 februari 2024

Hintertuxer Gletsjer

In de ochtend was het mooi weer en reden we met kaiserwetter naar de Hintertux…

Hintertuxer Gletsjer Video Update 29 februari 2024

Het werd voor ons ook weer eens tijd om naar de Hintertuxer Gletsjer te gaan, immers het was in 2020 dat wij ons laatste bezoek aan dit gletsjer gebied brachten.

Het weer begon in de ochtend hoog op de gletsjer wat winderig maar de pistes die lagen er zeer goed bij. Alleen maar poedersneeuw zijn we tegen gekomen. De dalafdaling naar 1500 meter daar werd de sneeuw pas zachter.

Hintertuxer Gletsjer

Hintertuxer Gletsjer

Er lag boven op de gletsjer maar liefst 3 meter 65 en van de 20 liften waren er 19 geopend.

De voorspellingen deze dag waren super mooi en dat heeft er toe geleid dat voor ons gevoel het hele Zillertal was uitgelopen om naar de gletsjer te gaan. Het was redelijk druk en ook ging het weer helaas betrekken. In de ochtend hebben we lange afdalingen kunnen maken en deze lagen er uitstekend bij.

Tuxer Fernerhaus Hintertux

Ondanks de drukte was het voor ons makkelijk om een tafeltje te bemachtigen bij de Tuxer Fernerhaus (2.660 meter) Zowel binnen als buiten kunnen daar heel veel mensen plaats nemen.

Na onze lunch was het weer betrokken. Over de hoge bergen drong bewolking binnen en we skiede in de bewolking en dan weten jullie dat er niet heel veel zicht was en dat was jammer.

Wij hebben overigens een prima skidag gehad maar we willen graag nog een keer terug komen als er weer kaiserwetter wordt voorspeld.

Bekijk onze video update van deze dag en ook zijn we nog live gegaan via facebook en Instagram. Ook is er nog een korte TikTok video gemaakt.

Hintertuxer Gletsjer 3.250 meter

Hintertuxer Gletsjer

Hintertuxer Gletsjer

Hintertuxer Gletsjer

Hintertux Skikaart 2024

In het verleden hebben we ook de ijsgrot bezocht. Dit bericht kun je HIER nog eens lezen en je kunt er zelfs zwemmen en met een bootje varen!

Hintertuxer Gletsjer IJsgrot Boot

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...