Hitte alarm voor Oostenrijk, opnieuw extreem heet!

Het ZAMG heeft code oranje afgegeven voor heel Oostenrijk op zondag en maandag. Het hitte alarm geldt voor heel Oostenrijk tot een hoogte van 2000 meter. Het ZAMG verwacht extreem hoge temperaturen met uitschieters richting de 37 tot 40 graden. Waarschijnlijk worden er records verbroken. Meer daarover morgenochtend in het nieuwste weerbericht.

Maar voor wie geldt dit hitte alarm en waarom is er een hitte alarm. Aanhoudende hitte vormt vooral een gezondheidsrisico voor ouderen, chronisch zieken en mensen met overgewicht. Ook mensen die niet goed voor zichzelf kunnen zorgen hebben op hitte dagen meer aandacht van anderen nodig om voldoende te drinken en koel te blijven. Kinderen zijn kwetsbaar voor hitte omdat ze niet altijd zelf in staat zijn om maatregelen te nemen om oververhitting te voorkomen.

Gelukkig zijn er relatief eenvoudige maatregelen tegen de extreme hitte te nemen.

Drink voldoende: zorg ervoor dat u voldoende drinkt, ook als u geen dorst heeft. U drinkt te weinig als u minder plast dan gebruikelijk of als de urine donker van kleur is. Bedenk dat u ook ongemerkt veel vocht verliest door transpiratie. Matig het gebruik van alcohol.Tip: Zorg dat u altijd een flesje water bij de hand hebt, zeker als u naar buiten gaat of met de auto op pad gaat.

Zorg voor koelte: draag dunne kleding. Blijf in de schaduw en beperk lichamelijke inspanning in de middag (tussen 12 en 16 uur).

Houd uw woning koel: opwarming van de woning/hotel kamer/caravan kan worden beperkt door tijdig gebruik te maken van zonwering, ventilator of, indien aanwezig, airconditioning. Zorg voor continue ventilatie door ventilatieroosters open te houden of ramen op een kier te zetten. Maak daarbij vooral gebruik van de koelere ochtenduren en late avonduren.

Zorg voor elkaar: let bij warm weer extra op mensen in uw omgeving die uw hulp kunnen gebruiken.

Pas dinsdag lijkt het weer wat koeler te gaan worden. Tot die tijd, onderschat de hitte niet!

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Instagram Banner

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht