Hitte met temperaturen tot 35 graden!

(foto: Albert Thibaudier via Infoplaza)

Hitte met temperaturen tot 35 graden!

Het is de komende drie dagen uitgesproken heet in Oostenrijk. Met een wind uit zuidelijke richting wordt hitte vanuit de Sarah rechtstreeks naar het Alpenland getransporteerd. Maar de lucht zal niet altijd strakblauw zijn, oa door Saharastof.

Vandaag begint de dag wel strakblauw, slechts regionaal komen dunne wolkenvelden voor. In de loop van de dag kunnen wel enkele stapelwolken ontstaan, maar tot onweersbuien komt het vrijwel nergens. Enkel rondom de hoofdkam is een flinke onweersbui lokaal mogelijk. Daarnaast wordt de lucht vanmiddag iets troebeler, dit komt door Saharastof. Het wordt maximaal 30 tot 35 graden, daarmee is het de heetste dag van 2024 tot nu toe.

Morgen volgt opnieuw een vrij zonnige hitte dag. Maar de lucht is troebeler, Saharastof trekt over en zorgt voor een waas in de lucht. Daarnaast komen ook wat wolkenvelden voor. Het blijft tot de avond droog en de temperatuur loopt op naar 28 tot 33 graden. Tijdens de avonduren is lokaal een onweersbui mogelijk.

Vrijdag volgt een omslag vanuit het westen, opnieuw schijnt de zon op veel plaatsen uitbundig. Maar al snel ontstaan in Vorarlberg en Tirol stapelwolken. Hier groeien de wolken uit tot onweersbuien. Deze buien trekken oostwaarts en vooral in centraal Oostenrijk wordt noodweer verwacht. Zo is in Oberösterreich noodweer met hagelstenen tot meer dan 5 centimeter denkbaar.
Van west naar oost wordt het 24 tot 34 graden.

Zaterdag is het overal koeler, maar met 23 tot 26 graden zeker niet koud. Sterker nog, in Karinthië kan het nog flink wat warmer worden. Daarbij trekken enkele buien, soms met onweer, over het land.

Zondag en maandag volgen een tweetal bewolkte en natte dagen, de hemelpoorten gaan opnieuw open. Wellicht volgt wateroverlast…

Jeroen Elferink

Banner Pitztal

Pitztal Gletsjer Rifflsee

Pitztal Hochzeiger

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Logo Brixental

Kitzbüheler Alpen Hohe Salve Region

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×