Hitte in oktober: Oostenrijk zet nieuw temperatuurrecord

Hitte in oktober: Oostenrijk zet nieuw temperatuurrecord

Afgelopen dinsdag 3 oktober steeg de temperatuur naar nieuwe recordwaarden in Oostenrijk. Op het meetstation Langenlebarn werd een opmerkelijke temperatuur van 30,3 graden gemeten, waarmee het vorige oktoberrecord van 30,1 graden Celsius ruimschoots werd verbroken. Deze ongebruikelijke warmte werd ook elders in het land gemeten. Zo hebben 87 andere weerstations eveneens nieuwe temperatuurrecords voor oktober genoteerd.

Deze uitzonderlijke hitte, die normaal gesproken geassocieerd wordt met de zomermaanden, is ongekend in oktober. Normaal ligt de middagtemperatuur aanvang oktober tussen 15 en 18 graden. De ongebruikelijke weersomstandigheden worden toegeschreven aan een combinatie van factoren, waaronder een krachtig hogedrukgebied en een warme luchtstroom die uit de zuidelijke regio’s werd aangevoerd.

Inmiddels heeft de warmste luchtsoort Oostenrijk alweer verlaten. Maar toch is het ook de komende dagen weer vrij warm en zonnig oktoberweer. Of het ook nu tot nieuwe warmterecords komt lees je in het dagelijkse weerbericht.

Werken in Oostenrijk Logo

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Oostenrijkse Winkel grote banner

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×