Hitte wordt verdreven door onweersbuien

De buien kunnen soms lokaal ontstaan

Hitte wordt verdreven door onweersbuien

Het is de hele week al heet zomerweer in Oostenrijk, zo steeg het kwik eerder al naar 34 graden. Maar vandaag draait de wind en wordt de hitte verdreven. Ook komen enkele onweersbuien tot ontwikkeling.

Vanmorgen overheerst in het westen de bewolking al en in Vorarlberg volgen al snel buien. Hierbij is al onweer mogelijk. Door de buien hier wordt het er niet warmer dan 20 tot 23 graden. Maar vanaf Tirol oostwaarts schijnt geregeld de zon nog en stijgt de temperatuur naar 26 tot 32 graden. Maar de buien boven Vorarlberg trekken ook richting Tirol en Salzburgerland. Hier volgt later op de dag een sterke afkoeling als de wind naar west draait, qua onweersbuien lijkt het op de meeste plaatsen nog mee te vallen.


Maar de gebruikelijke grensregio met Duitsland (steden zoals Kufstein, Salzburg, etc.) maken wel kans op lokaal noodweer. Hier zijn onweersbuien met grote hagelstenen vanuit Beieren mogelijk, elders valt het dus mee. Tegelijkertijd kan ook een enkele onweersbui in het oosten van Oostenrijk ontstaan. Hier is lokaal dan ook noodweer mogelijk. Toch zoals eerder gezegd gaat de overgang op de meeste plaatsen geruisloos.

Vanavond volgt het koufront en daarop kunnen nog wel enkele onweersbuien tot ontwikkeling komen. Hierbij gaat het vooral om veel regenwater en wat onweer, de kans op hagel is dan klein. In de nacht wordt het droog.


Morgen ligt het koufront boven Hongarije en is het overal koeler, toch is het weerbeeld in Karinthië nog altijd zomers te noemen. Daarentegen komen in de noordelijke deelstaten buien voor. Hier komt de zon niet of nauwelijks tevoorschijn. Sterker nog de buiigheid leeft hier op en de namiddag verloopt ronduit nat. Ook dan zijn elders enkele buien mogelijk. Het wordt het slechts 18 graden in Vorarlberg tot 25 graden in Stiermarken.

Zondag is het overal tijdelijk gematigd weer met een aantal buien, van hitte is absoluut geen sprake meer. De beter papieren zijn dan wel voor de oostelijke deelstaten. Het wordt maximaal 17 tot 23 graden, aan de grens met Hongarije zijn hogere waarden mogelijk.

Vanaf maandag keert het warme zomerweer terug, de middagtemperatuur ligt vaak tussen 24 en 28 graden. Wel ontstaan dagelijks enkele buien met onweer.

Jeroen Elferink

Banner Pitztal

Pitztal Gletsjer Rifflsee

Pitztal Hochzeiger

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Van den Berg Sport wandelschoen op maat

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×