Eerste hittegolf van 2021 begint vandaag


Eerste hittegolf van 2021 begint vandaag

Onder leiding van een hogedrukgebied start vandaag een serie warme tot zelfs hete zomerdagen met veel zon! Vanmorgen liggen er nog wel enkele wolkenvelden over het oostelijk deel en in sommige dalen hangt nog wat laatste mist of nevel. Deze zullen vandaag snel oplossen, bij maar weinig wind stijgt de temperatuur naar nog een aangename 24 of 25 graden in het oosten. Warmer is het in Karinthië en Stiermarken met temperaturen al stijgend naar de 28 graden. Het warmst wordt het in het westen met 30 graden op veel plaatsen in Tirol en Voralberg. Heerlijk zwembadweer dus! Daar waar het warmer werd dan 25 graden is de eerste dag van de hittegolf officieel begonnen.


Morgen is er na een aangenaam frisse start van de dag opnieuw veel ruimte voor de zon. De temperatuur stijgt snel en al snel is het overal warmer dan 25 graden. Uiteindelijk wordt het 27 tot 32 graden, de hoogste temperaturen opnieuw in het westen. Tijdens de middag ontstaan enkele vriendelijke stapelwolken maar vrijwel nergens zullen deze tot buien uitgroeien. Uitzondering hierop vorm Oost-Tirol, hier kan vanuit de Italiaanse Dolomieten in de namiddag een lokale onweersbui binnentrekken.


Woensdag volgt min of meer een herhaling, al zullen er wat makkelijk meer wolkenvelden vormen. Het blijft overal droog en met 27 tot 32 graden is het opnieuw warm. Donderdag wordt het heet en nadert de hittegolf een climax, het zou zomaar lokaal eens 35 graden kunnen worden. Verkoeling is dus geen straf! Ook na donderdag zet de hittegolf door maar neemt met de dag de kans op een onweersbui toe. Vooral vrijdag en zondag kunnen er flinke buien vallen, maar tussendoor is het ook heet met 28 tot 34 graden!

Jeroen Elferink
Meteoroloog FANtastisch Oostenrijk en Weerplaza

Oostenrijkse Winkel grote banner

Haus Steiner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Mesnerwirt Westendorf

ChaletsPlus Banner Groot

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...