Hittegolf aanzet in Oostenrijk

Westendorf

Momenteel houdt een hittegolf Oostenrijk in haar greep, gisteren werd het al op veel plaatsen 30 graden. Ook vandaag  en morgen is dit op de meeste plaatsen het geval. Het kan zelfs 35 graden worden op zaterdag!


Een omvangrijk lagedrukgebied nabij IJsland functioneert als warmtepomp, hete droge lucht vanuit Afrika wordt aangevoerd. In combinatie met hogedruk boven het continent is het stralend zonnig en heet zomerweer. Ook serieuze onweersbuien vinden we vooral buiten Oostenrijk of nabij het lagedrukgebied. Kortom genieten.


Vandaag en morgen schijnt de zon van vroeg tot laat. Slechts enkele onschuldige stapelwolken kunnen door dagelijkse gang ontstaan nabij of boven bergtoppen. Vandaag is de kans op een lokale onweersbui zéér klein, morgen kan er  een geïsoleerde onweersbui ietsjes makkelijker ontstaan. Maar 95 procent van Oostenrijk gaat droog en zonnig door de middag en avond. Temperaturen lopen op naar 30 tot 34, plaatselijk 35, graden.

Zondag einde van de hittegolf

Zondag lijkt de hittegolf ten einde te komen, een koufront vanuit het westen brengt koelere maar ook onstabiele lucht. In het westen betrekt de lucht al tijdens de ochtend en voor het middaguur kunnen hier enkele onweersbuien vallen. Tijdens de middag spreiden de buien zich over vrijwel heel Oostenrijk uit. Omdat de buien maar langzaam over trekken kan het tot wateroverlast komen. Ook veel onweer is mogelijk. Maar door het ontbreken van voldoende windschering zullen de buien niet extreem uitpakken met grote hagelstenen of zware windstoten zoals eerder deze week.

Maandag is het flink koeler met temperaturen tussen de 19 en 25 graden. Daarbij is het veelal bewolkt met slechts weinig ruimte voor de zon. Tijdens de ochtend regent het soms flink door.

Westendorf gisteren, foto Stefan Kaptein

Dinsdag normaliseert het weer zich opnieuw en vanaf woensdag breekt een 2e hittegolf van 2020 aan. Het ziet ernaar uit dat we opnieuw een periode van heet weer tegemoet gaan. Dit keer lijkt de periode langer te zijn.

Jeroen Elferink

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht