Hittegolf alert: hoogste temperaturen van 2023 onderweg

RTL Weer Brixen im Thale 17 augustus 2023

Hittegolf alert: hoogste temperaturen van 2023 onderweg

Oostenrijk bevindt zich momenteel midden in een langdurige en zonnige hittegolf. Elke dag straalt de zon volop en in de dalen is het tropisch warm. Echter, de komende dagen staat deze hittegolf op het punt om in kracht toe te nemen. We staan aan de vooravond van de warmste periode van 2023, waarbij dagelijks de middagtemperaturen tussen de 33 en 38 graden zullen liggen. Normaal zien we dit soort warme en langdurige hittegolven veel vroeger in de zomer.

Vanmorgen begint de dag niet direct met volop zonneschijn. Resten van onweersbuien van de vorige nacht strekken zich uit over een gebied van Tirol tot Stiermarken. Af en toe kan er zelfs een lichte regenbui uit de bewolking vallen. Gelukkig zal de bewolking later in de ochtend breken en zal de zon geleidelijk aan terrein winnen. In de loop van de middag kunnen we vrijwel overal genieten van langdurige zonnige perioden.

Alleen in Karinthië zal de bewolking meer standhouden. Daarnaast zullen verspreid ook vriendelijke stapelwolken ontstaan maar de kans op nieuw onweer is relatief gering bij 28 tot 33 graden. Mochten er buien ontstaan, dan is dat voornamelijk aan de zuidkant.

Morgen zal de hoogtestroming naar het zuiden draaien, waardoor nog warmere lucht vanuit Zuid-Europa wordt aangevoerd. De dag zal volledig zonnig en heet blijven, met nauwelijks tot geen wolken aan de hemel. De temperaturen zullen oplopen tot maximaal 30 tot 35 graden, terwijl het op een hoogte van 2000 meter ook warm zal zijn met temperaturen van rond 22 graden.

Op zondag zal er geen verandering zijn in het weerbeeld; enkel de temperatuur zal nog iets verder stijgen. Zo kan het op regionaal niveau zelfs 36 graden worden.

Na het weekend zal de hittegolf voortduren. Zo volgen de warmste dagen van 2023, met dagelijkse temperaturen tussen de 33 en 38 graden. Maar de kans op onweer blijft klein.

Jeroen Elferink-Ruijsch

Bergtraum Westendorf logo

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

FANtastisch Oostenrijk heeft twee facebook pagina’s. Één daarvan is special voor jullie gemaakt. Op de facebookgroep Vrienden van FANtastisch Oostenrijk kunnen jullie de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Heb je leuke plaatjes deel die dan en het lidmaatschap van deze groep is uiteraard GRATIS.

Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...