Hittegolf heeft climax in het weekend!

Hittegolf heeft climax in het weekend!

Vrijdag verwachten we weer heel veel zon en hitte. In de regie Oberösterreich schijnt de zon aan een stuk door. Tussen Salzburg, Linz en Wenen lopen de temperaturen op naar waarden tot 35 graden. Elders liggen de maximale waarden tussen de 27 en 32 graden en op een hoogte van 2000 meter rond de 16 graden. In het westen en over het algemeen in de bergen zijn er ook wolken. Overdag ontstaan ​​hier enkele regen- en onweersbuien, die op soms heftig kunnen uitvallen. Naar het oosten toe staat er een krachtige wind vanuit het zuidoosten tot zuiden.

Zaterdag is het vochtig maar zeker nog steeds erg heet. Vooral in NiederÖstereich kan het wel 36 graden worden. Elders wordt het “maar” 27 tot 33 graden. Op een hoogte van 2000 meter 17 graden. Mocht er nog sneeuw op deze hoogte liggen dan gaat het hard met smelten.

In het laagland is het een zonnige dag terwijl het in de bergen kan gaan onweren. Vooral in Noord-Tirol kunnen de eerste buien al in de ochtend binnen komen. Gedurende de dag komen de regenbuien en onweersbuien vaker voor. Dit keer niet alleen in de bergen. De wind komt uit west tot noord bij buien, maar meestal blijft de wind vrij zwak.

Max temp Oostenrijk 20 juni 2021

Zondag komen we waarschijnlijk het hoogtepunt van deze eerste hittegolf van het jaar met maximum temperaturen tussen de 30 en 36 graden. Op 2000 meter rond de 18 graden. Daarnaast veel zon en de wind komt van het oosten tot zuid.In de het westenstaat een stevige zuidenwind en hier kan sprake zijn van föhn.

Vanaf de middag kunnen er enkele regen- en onweersbuien opkomen, speciaal in de bergen.

Wat het weer na het weekend gaat doen? Daar kijken we morgen weer naar.

Weer Oostenrijk 18 juni 2021

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Banner van den Berg Wandelschoen op Maat

Haus Steiner

Grittlmühle grote afsluitbanner

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...