Hittegolf komt dit weekend definitief tot een einde

De afgelopen 2 weken was het bijzonder warm in Oostenrijk. Er zijn zelfs vele temperatuurrecord´s gesneuveld. Maar helaas komt de hittegolf dit weekend ten einde. Koeler en wisselvalliger weer is namelijk opkomst.

Vandaag is het nog niet zover. We kunnen nog genieten van een ronduit tropische dag met hoge temperaturen. Daarbij schijnt de zon flink. Wel trekken er hoge sluierwolken over die het de zon soms moeilijk maken. Verder kan in er de namiddag lokaal een onweersbuitje ontstaan, maar ruim 90 procent van Oostenrijk houdt het droog en zonnig. Het wordt uiteindelijk 30 tot 34 graden.

Morgen vooralsnog geen verandering. In de ochtend is het flink zonnig en de temperatuur stijgt snel naar 30 tot 35 graden. Maar in de middag zullen stapelwolken ontstaan. In de loop van de middag zullen dan vanuit het westen de stapelwolken uitgroeien tot enkele pittige regen- en onweersbuien. De buien luiden het definitieve einde van de hittegolf aan.
Op de weerkaarten zien we morgen het koufront al in hoog tempo richting Oostenrijk trekken. Niet alleen in Oostenrijk eindigt de hittegolf maar in heel centraal en westelijk Europa wordt het flink koel voor juli.

Zondag maar vooral maandag verlopen nat. Daarbij vallen er zondag talloze buien, soms met onweer. Dan gaat het nog wel met de temperatuur, soms voelt het zelfs benauwd bij maximaal 23 tot 27 graden. Maar maandag is de zomer eventjes ver te zoeken. Temperaturen duiken op veel plaatsen onder de norm voor juli en er valt verspreid over de dag wat regen.

Vanaf dinsdag knapt het weer op. De zon laat zich weer vaker zien. Maar met een wind die uit een noordelijke richting waait blijft het eventjes te koel. Boven de 1000 meter komt het kwik in ieder geval eventjes niet meer boven de 20 graden. Pas later in de week kan het weer weer wat warmer worden. Overigens wie komende week naar Italië gaat heeft dikke vette pech. Een rondtollend lagedrukgebied zorgt in die contreien voor ronduit slecht weer.

Jeroen Elferink

Summit Travel Grote Banner

Alpen Reizen

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht