Hittegolf nog niet ten einde

Golfbaan Kitzbühel Schwarzsee Reith

Hittegolf nog niet ten einde en deze golf duurt nu al een tijdje, maar droog bleef het niet en ook de komende dagen kan er een regen – en onweersbui vallen.

Net als in Nederland was het weer warm vannacht op plekken bleef de temperatuur steken op 20ºC, dit allemaal als aanloop van weer een warme dag. Vandaag begint het met zon , wolken en het wordt benauwd. In de ochtend zullen de eerste onweersbuien in Niederösterreich , Wenen en het noorden van Burgenland te vinden zijn. Het front zal zich in de loop van de middag verder landinwaarts trekken. In korte tijd kan er een grote hoeveelheid water naar beneden komen, ook is de kans op hagel aanwezig. Dit kan leiden tot kleinschalige overstromingen. Koud wordt het echter niet met temperaturen tussen de 24 en 32 graden en op 2000 meter ligt het tussen de 14 en 17 graden.

De laatste buien zullen woensdagochtend verdwijnen en de zon zal meer de overhand krijgen. Echter duurt dit niet lang want zo rond het middaguur kunnen de aanwezige wolken voor wat regen- en onweersbuien zorgen voornamelijk in het hele berggebied en in het zuiden. In het Donaugebied en in het noorden van Oostenrijk zijn er echter slechts enkele onweersbuien en meestal is het droog. De temperaturen bereiken waarden van 23 tot 31 graden, op 2000 meter 13 tot 17 graden.

Verdere trend

Donderdag is het warm en de kans op neerslag blijft aanwezig, de dag begint met enkele mistvelden maar zullen snel oplossen door de zon. In de middag en avond zal met name in de bergen enkele regen- en of onweersbuien voor kunnen komen. De temperatuur stijgt van 13 tot 21 graden in de ochtend naar 27 tot 32 graden in de middag.

Richting het weekend zal op de vrijdag weer het nodige aan regen- en onweersbuien voor kunnen komen, het wordt iets minder warm namelijk 20 tot 28 graden. Het weekend het zelfde beeld geregeld wat neerslag, zon en temperaturen tussen de 21 en 32 graden op de zondag.

Nog even genieten.

De groeten reserve weerman Michel

Weerstation.

Sinds juli 2019 heeft FANtastisch Oostenrijk haar eigen weerstation, deze bevind zich bij ons thuisbasis in Brixen im Thale. De gegevens van ons weerstation zijn hier in te zien, ook kan men van alles terug vinden.

Voor meer Europees weer kun  je ook een bezoekje brengen aan Vakantieweer.nu

Weerstation FANtastisch Oostenrijk live

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

CMP Grote Banner 2020

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Instagram Banner

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht