Hittegolf onderweg naar Oostenrijk

Brixen im Thale, Zwembad, duikplank, badesee

Hittegolf onderweg naar Oostenrijk

Vandaag hebben we tijdelijk te maken met een dipje in het weerbeeld, verspreid over de dag vallen er enkele buien en is het een tikkeltje koeler. Maar vanaf morgen verandert dit direct, een eerste hittegolf is namelijk onderweg naar Oostenrijk! Deze bijzonder vroege hittegolf start morgen al.

Vandaag hebben we dus te maken met enkele zware buien. Deze ochtend start op veel plaatsen overwegend bewolkt met verspreid al een bui uit de nacht. Uiteindelijk ontstaan er in de loop van de dag meer en nieuwe buien, soms met onweer of wat hagel. Tussen de buien door is soms ruimte voor de zon en dan stijgt de temperatuur naar een zwoele 22 tot 26 graden.

Vanavond lossen de meeste buien op en de nacht verloopt droog. Mogelijk ontstaat er wat nevel of mist.


Morgen vormt zich een hogedrukgebied boven het continent waardoor de lucht stabieler en droger begint te worden. De hittegolf start met al veel ruimte voor de zon, wel ontstaan er gemakkelijk nog enkele stapelwolken. Maar het blijft droog en de temperatuur stijgt naar maximaal 23 tot 28 graden, daar waar de 25 graden wordt gehaald start de hittegolf.


Zondag schijnt de zon volop en stijgt de temperatuur verder, kortom perfect weer voor het zwembad of de verkoeling hogerop in de bergen. Alleen in het zuiden komen meer wolkenvelden voor. Maar overal houdt de zon de overhand.

Ook tijdens de nieuwe week blijft het warm en de hittegolf zet daarmee door. Maar de kans op soms een pittige regen- of onweersbui stijgt wel geleidelijk. Hoelang de hittegolf precies gaat duren valt nu nog moeilijk te zeggen, dat de hittegolf vroeg in het jaar is is wel duidelijk.

Jeroen Elferink-Ruijsch
Meteoroloog FANtastisch Oostenrijk en Weerplaza

Dakdragerwinkel.nl Grote banner DDW - lente 2022 - 900x600

Grittlmühle grote afsluitbanner

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht