Hittegolf met veel zon duurt voort

Hittegolf met veel zon duurt voort

Het blijft voorlopig prachtig zomerweer in Oostenrijk, de daarbij horende hittegolf met veel zon duurt dan ook voort. Uiteindelijk gaat de temperatuur enkel verder omhoog, na het weekend is het veelal warmer dan 35 graden.

Vanmorgen schijnt de zon uitbundig en loopt de temperatuur snel op. Rond het middaguur ligt het kwik al veelal rond de 30 graden. Vanmiddag stijgt de temperatuur nog enkele graden en uiteindelijk zien we middagtemperaturen van 31 tot 35 graden. Daarbij schijnt de zon uitbundig. Maar vanuit het noorden neemt de bewolking aan het eind van de middag wel toe. Uiteindelijk is rond etenstijd in Oberösterreich en het Salzburgerland een lokale regen- of onweersbui mogelijk. Elders blijft het droog en verloopt de avond lang zwoel.

Later vanavond en komende nacht raakt het op meer plaatsen bewolkt. Maar het blijft niet bij bewolking, overal stijgt de kans op een regen- of onweersbui. Zwaar weer wordt nergens verwacht.

Morgen ligt Oostenrijk in een bel met vrij onstabiele en vochtige lucht. Het is opnieuw erg warm en voor het gevoel drukkend. Maar verspreid over de dag zijn enkele buien met onweer mogelijk. Tussendoor is ook ruimte voor de zon. Wel loopt de temperatuur minder hard op, het blijft veelal tussen de 27 en 29 graden. Slechts lokaal is 30 graden mogelijk, toch blijft de hittegolf officieel voortduren.

Zaterdag is de lucht weer een stuk droger en stabieler als een nieuwe uitloper van een hogedrukgebied volgt. Zowel zaterdag als zondag schijnt de zon flink en zien we weer tropische temperaturen. Het blijft droog.

Na het weekend draait de wind naar het zuiden, een bel met extreem warme lucht trekt richting het noorden. Hierdoor zien we middagtemperaturen die oplopen naar 35 graden of meer. Mogelijk wordt het zelfs lokaal 38 of 39 graden. Flink heet dus en onweer wordt er vooralsnog nergens verwacht. Kortom een echte hittegolf met veel hitte en zon.

Jeroen Elferink-Ruijsch
Meteoroloog FANtastisch Oostenrijk en Weerplaza

Logo Golfclub Nationalpark Hohe Tauern aug 2019

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Van den Berg Sport wandelschoen op maat

Van den Berg Sport skischoen op maat

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht