Hittegolf opkomst!

Gisteren hadden we al erg hoge temperaturen in Oostenrijk met op uitgebreide schaal 31-35 graden. Echter bracht een koufront met her en der fiks onweer de nodige verkoeling, en vandaag is het ook iets minder warm met veelal 27 of 28 graden. Maar de komende dagen volgt nieuwe hitte, en kunnen we spreken van de 1e hittegolf van 2020!

Vanmorgen starten we in het noorden nog met veel bewolking en verspreid vallen een aantal lichte buien. De kans op onweer daarbij is klein maar niet geheel uitgesloten. In het zuiden schijnt de zon juist uitbundig. In de loop van de ochtend lossen de buien op en schijnt overal wel even de zon flink. Daarbij is het zwoel warm met temperaturen die oplopen naar maximaal 25 tot 28 graden. Nergens wordt het meer 30 graden.

Aan het eind van de middag kunnen enkele stapelwolken weer uitgroeien tot enkele buien, soms met onweer. Grote kans hierop vooral ten zuiden van de hoofdkam.


Donderdag keert de hitte weer terug. De zon schijnt weer flink en vrijwel heel Oostenrijk krijgt weer tropische temperaturen van 30 graden of meer. Deze temperaturen houden we nog een 3 of 4 tal dagen vast. Een echte hittegolf dus.


Veroorzaker van de hittegolf is een hogedrukgebied met positie boven de Lage Landen. Met de wijzers van de klok mee zuigt dit hoog zich vol met subtropische lucht afkomstig uit Afrika. Hier profiteert Oostenrijk weer van.


Elke dag schijnt de zon flink, alleen op donderdag en vrijdag kan lokaal wat warmte onweer aan het eind van de middag ontstaan. Grootste kans hierop in de bergen. Zaterdag blijft het overal droog en kan het lokaal weer 35 graden worden. Op 2000 meter is het dan 21 graden.

Na zaterdag lijkt het eventjes gedaan te zijn met de tropentemperaturen. Een koufront maakt zondag of maandag (timing wisselt nog in de modellen) een einde aan de hittegolf. Dan volgen een paar sterk wisselvallige en natte dagen. Dus eerst nog maar genieten de komende dagen.

Jeroen Elferink

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

ChaletsPlus Banner Groot

Haus Steiner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht