Hochseilpark in Saalbach Hinterglemm

Saalbach Hochseilpark

Arjan de Wolff doet verslag van zijn bezoek aan het Hochseilpark in Saalbach Hinterglemm.

We zijn naar Saalbach Hinterglemm gereden voor een dagje Hochseilpark. Een groot park waar je voor jong en oud erg veel activiteiten kunt doen.

Vanaf de parkeerplaats is het een wandeling van een half uur omhoog. Er rijd ook een auto-treintje tussen het park en parkeerplaats. Wij hebben vandaag gekozen voor het kletterparcours. Alleen klimmen tussen de bomen op aardige hoogte, en ik moet zeggen zo voor de eerste keer vond ik het best pittig. Gevoel voor hoogtevrees moet je niet hebben, want die dennenbomen waar diverse routes tussen uitgezet zijn, zijn best hoog. 40-50 meter is geen uitzondering.

Saalbach Hochseilpark

Ondanks dat het zo simpel lijkt gebruik je toch erg veel spieren die je anders niet gebruikt. Op die hoogte voel je de bomen meebewegen. Er zijn vele staalkabels die er tussen gemaakt zijn.
Ik heb met mijn dochters drie routes tussen de bomen gedaan en het was een super leuke ervaring.

Mijn vrouw is met de jongste lekker gaan zitten, overigens zijn bij het stromende riviertje diverse speel attributen voor de jonge gasten.

Het park heeft erg veel te bieden:
⁃ Canyoning (door watervallen springen en glijden)
⁃ Mega Flying Fox (tussen twee bergen vliegen)
⁃ Kletterparcours (tussen de bomen klimmen)
⁃ Jump en slide park

Veel activiteiten voor jong en oud. Je kunt kiezen voor een dagkaart van 80 euro, dan kun je overal aan mee doen. Of je kunt voor afzonderlijke activiteiten kiezen. Het kletterparcours kost 20 euro per dag per kind, volwassenen iets meer, dit is inclusief materiaal huur.

Groeten, Arjan de Wolff

Link: Hochseilpark

Alpen Reizen

Zoek & boek

Zoek de perfecte wintersportreis bij onze exclusieve partner Summit Travel
Maak hierboven hiernaast een selectie.

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht