Hochzillertal Snowboarder overleden

Lawine Gevaar

Wederom een treurig bericht dit keer vanuit het Zillertal. In het skigebied van Hochzillertal was een 39 jarige snowboarder vermist. Een grote zoekactie werd op touw gezet en helaas heeft men de snowboarder dood aangetroffen.

Met deze zoekactie heeft men nog “geluk” gehad dat men deze man heeft kunnen vinden. Alleen de onderkant van het snowboard was te zien. De man is gevallen en is met zijn hoofd de sneeuw in gegaan. Doordat hij een duik nam in de sneeuw kwam er ook nog een soort van “kleine lawine” er over heen. Hij heeft zich zelf niet kunnen bevrijden.

Het gebeurde allemaal op zondagmiddag. De 39 jarige Duitser was alleen buiten de pistes gegaan. Collega’s konden hem niet meer bereiken via de telefoon en hebben alarm geslagen. Laatste levensteken was een foto via whatsapp aan zijn vrouw. Aan de foto was te zien waar hij ongeveer zijn laatste afdaling had genomen.

10 man van de Bergrettung, 2 man politie en medewerkers van de bergbahnen hebben tot laat in de avond/nacht gezocht. De vrouw van de man heeft via googlemaps gezocht waar de telefoon zich zou bevinden. Ze kwam er achter dat de telefoon zo’n 200 meter onder het bergstation nog signalen zond. De zoekactie heeft zich toen daar voortgezet. Tegen 3 uur vannacht heeft men de man gevonden. Ook was de man zonder lawine uitrusting op pad.

RIP

Maar met dit soort omstandigheden. Sneeuwval, lawine stufe (HOOG) en alleen buiten de pistes. Dat is niet echt verstandig. Weet wat je doet en laat de maagdelijke sneeuw voor wat het is. Ook breng je de mensen die je proberen te redden in gevaar.

Klein wintersport

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...