Hoe gaat het pinksterweer eruit zien?

Hinterglemm Golden Gate

Hoe gaat het pinksterweer eruit zien?

Het is wat eentonig het weer van de afgelopen dagen maar ook de dagen naar Pinksteren toe. Een mix van wolken, zon en het nodige aan neerslag, voorlopig verandert niet veel wellicht na het weekend.

Het wil net als de afgelopen dagen nog geen zomer worden zo ook vandaag is het fris met een mix van zon en wolken. In het noorden en oosten zullen er buien kunnen vallen waarbij onweer niet uitgesloten is. De wind zal matig tot krachtig waaien uit west tot noordwest. De dag begint fris met temperaturen tussen de 3 tot 12 graden, uiteindelijk zal het maximum uitkomen op 12 tot 20 graden. De hoogste waarden in het zuiden van Oostenrijk. Op 2000 meter wordt het 0 graden.

Vrijdag is het milder met veel zon ten oosten van de lijn Linz – Klagenfurt, de bewolking zal in de loop van de ochtend steeds verder oostwaarts trekken maar toch zal het droog blijven. Afgezien van wat regen in Vorarlberg en Tirol, zal het tot de avond overwegend droog blijven. Er waait een matige, deels krachtige wind uit het zuidoosten tot zuidwesten. Maximum zal vandaag stijgen naar 15 tot 24 graden, met de hoogste waarden in het oosten. Op 2000 meter wordt het zo’n 5 graden.

 

Saalbach 2 meter plus neerslag

Op zaterdag trekt er een regenzone vanuit het noordwesten het land binnen, wolken en regen breiden zich geleidelijk uit. Terwijl van Neder-Oostenrijk tot Zuid-Stiermarken eerst de zon schijnt, regent het in het westen al in de ochtend, soms hevig. In de loop van de dag zullen meerdere delen van het land te maken krijgen met regen.

De wind zal matig tot krachtig zijn vanuit het zuidwesten tot noordwesten met een maximum temperatuur tussen de 13 tot 20 graden.

Sölden 2 meter plus neerslag

Pinksteren

Op zondag wordt het een overwegend bewolkte dag met het nodige aan neerslag, een kopie van de eerdere dagen. Naast de regen kunnen er ook een paar onweersbuien vallen, toch zal de zon zich nog laten zien. Het maximum ligt tussen de 10 tot 20 graden. Maandag wordt het een stuk warmer dan de afgelopen dagen mede door een föhnwind. De meeste kans op zon is in het zuiden terwijl elders naast een paar zonnestralen ook een bui kan vallen. Het zal deze dag maximaal 16 tot 24 graden gaan worden. Of dit allemaal uitgaat komen zullen we morgen opnieuw gaan bekijken.

Voorlopig nog herfstachtig lenteweer.

De groeten,

Reserveweerman Michel

Mesnerwirt Westendorf

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Haus Steiner

Oostenrijkse Winkel grote banner

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht