Hoe is het op de pistes in gebieden beneden de 2000 meter?

SkiWelt Brixen Hopfgarten

1600 meter

Hoe is het op de pistes in gebieden beneden de 2000 meter?

We waren niet van plan om te gaan skiën maar we zijn toch rond half 2 even een klein rondje gaan maken op de pistes van Brixen im Thale en Hopfgarten. Hoe is het is op de pistes is een veel gestelde vraag die wij krijgen.

Kort samengevat als je iets betere sneeuw wil hebben dan zit je al snel boven de 2000 meter. Daaronder zijn de pistes zacht. Ook is eea niet hard opgevroren omdat het de laatste dagen gewoon weg niet vriest. Uitzondering daar gelaten maar veel vorst zal er niet zijn. Wellicht dat daar in de komende dagen verandering in komt. Check morgenochtend ons weerbericht.

In principe vielen de omstandigheden mee. De verwachting was het dat het al na half 2 hele hopen zouden ontstaan. Dat was dus niet zo. Wij konden er prima doorheen skiën maar we zagen ook andere skiërs die wat minder controle hadden en die hebben daar toch wat meer moeite mee. Ook op smalle passages ontstaan wel wat dikkere bulten maar dat heeft meer te maken met de piste breedte en de drukte.

Zoek vooral, als deze er zijn, wat rustigere pistes op. Waar het drukker is zal snel ook een “puintuin” ontstaan.

Wij hebben een klein rondje gemaakt in Brixen im Thale en Hopfgarten en de video kun je hieronder zien.

Brixen im Thale Zinsberg

Brixen im Thale Zinsberg

Brixen im Thale Hoch Brixen

even na 3 uur werd het druk in Hoch Brixen. De skilessen waren afgelopen en de mensen gingen weer richting dal

Renthier Westendorf Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Bergtraum Westendorf logo

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×