Hoe kies ik de juiste skibox?

Thule Motion XT XXL Silver zijkant

Traxer_8.6_Antracite_zijkant_los

Hoe kies ik de juiste skibox?

Het wordt langzamerhand steeds kouder en de wintersport komt steeds dichterbij. Tijd om voorbereidingen te treffen en te zorgen dat alle bagage mee kan. Om extra bagageruimte te creëren is een skibox de ideale oplossing. Heb je nog geen skibox maar ben je wel van plan om er een te kopen? Lees dan in deze blog hoe je de juiste skikoffer kiest.

Wat is een skibox?

Een skibox is in grote lijnen hetzelfde als een dakkoffer. Je monteert de skibox dus net als een dakkoffer op het dak van je auto met behulp van dakdragers. Hiermee creëer je makkelijk extra bagageruimte voor je wintersport spullen. Het verschil tussen een skibox en een dakkoffer is de vorm en lengte. Skiboxen zijn langer en platter van vorm en zijn altijd lang genoeg om ski’s of snowboards in te vervoeren. In tegenstelling tot dakkoffer die een aerodynamische vorm hebben en een kortere lengte.

Skibox kiezen

Volg het onderstaande stappenplan om er achter te komen welke skibox bij jouw wensen past.

 Stap 1

Controleer wat de maximale dakbelasting is van jouw auto. Bekijk dit voordat je een skibox gaat kopen zodat je weet wat de skibox (inclusief dakdragers en bagage) mag wegen. Deze informatie vind je in het instructieboekje van je auto.

Stap 2

Om er achter te komen hoe groot de skikoffer mag zijn is het handig om de maximale lengte van de box op te meten. De skibox mag maximaal 1 meter uitsteken aan de achterkant, en de kofferbak moet nog open kunnen. Aan de voorkant mag de box niet verder uitsteken dan de voorbumper van de auto. Heb je de maten niet bij de hand? Dan kun je ook de Hapro configurator (onder aan de pagina) gebruiken om een globale indruk te geven van de verhouding tussen auto en skikoffer.

Zorg dat je dakdragers hebt om de skibox op te bevestigen. Heb je al dakdragers? Kijk dan of je hier jouw nieuwe skibox op kunt bevestigen. Deze info vind je terug bij de specificaties van de skibox en dakdrager. Heb je nog dakdragers nodig, check dan voor aankoop of je hier zonder extra adapters/ beugels een koffer op kunt bevestigen. De recente modellen Hapro en Thule dakkoffers zijn voorzien van een premium bevestigingssysteem. Met een premium systeem of ook wel snel montagesysteem kun je met één draai aan de knop de koffer bevestigen aan de dakdragers.

Premium fit

Stap 4

Kies of je een koffer wilt die enkelzijdig te openen is of dubbelzijdig.Wil je gemakkelijk bij je spullen kunnen? Kies dan voor een dakkoffer met zogenaamde dual -side. Deze kun je zowel links als rechts openen. Er zijn ook koffers die enkelzijdig te openen zijn, dit is in de praktijk minder handig.

Thule Skibox

Het Zweedse A-merk Thule, heeft een uitgebreid assortiment skiboxen. Voor zowel ski’s als snowboards. We hebben voor jou uitgezocht welke je het beste kunt kiezen voor het vervoeren van ski’s en snowboards.

Ski’s

 • Thule Force XT L
 • Thule Force XT XL
 • Thule Force XT Alpine (langlauf)
 • Thule Motion XT L
 • Thule Motion XT XL
 • Thule Motion XT XXL (langlauf)

Snowboard

 • Thule Force XT M
 • Thule Motion XT M

Hapro Skibox

Ook het Nederlandse merk Hapro heeft een ruim assortiment skiboxen. Bekijk hieronder welke dat zijn.

Ski’s

 • Hapro Traxer 6.6
 • Hapro Traxer 8.6
 • Hapro Trivor 460
 • Hapro Trivor 560
 • Hapro Trivor 640
 • Hapro Nordic 10.8
 • Hapro Zenith 8.6

Snowboard

 • Hapro Traxer 5.6

Skibox vs. ski rack

Heb je niet voldoende ruimte thuis om een skibox op te slaan? Dan kun je ook kiezen voor een skidrager. Hiermee kun je ski’s of snowboards vervoeren op het dak van jouw auto zonder een grote koffer te hoeven stallen.

Skibox kopen

Houd de pagina van Dakdragerwinkel.nl in de gaten voor Black Friday deals. We zullen alvast verklappen dat er ook een skibox aanbieding tussen zit. Ook zijn alle skiboxen in onze showroom te bekijken en af te halen indien voorradig. We monteren de skibox gratis op jouw auto als je deze komt afhalen!

Sneeuwkettingenwinkel Display Advertentie SKW - winter 2023-2024 900x600

Dit vind je ook FANtastisch...

×