Hoe kun je naar Oostenrijk en de regels in acht nemen?

CampingWelt EKR 5 april 2021

Nu alles in het dal redelijk gesmolten maar morgen alles weer wit!

Hoe kun je naar Oostenrijk en de regels in acht nemen?

Wellicht dat jullie vandaag nog een video update hebben gezien die gemaakt is op de camping waar wij normaal gesproken zitten. Dat is dit jaar wel anders. Maar onze Jeroen hield het niet meer en is naar de camping afgereisd. Nu zullen jullie denken: Hoe kan dat nou? Is dit ook wel volgens de regels. een antwoord hierop is makkelijk te geven. Ja dit mag. Maar we hebben dan wel met wat voorwaarden te maken:

  • Je zult moeten beschikken over een “Inreisformulier”. Deze kun je HIER invullen
  • Ook zul je een verklaring moeten hebben dat je Zweitwohnsitz hebt. Dat betekent een 2e huis of een caravan met een jaarplaats. Deze verklaringen kunnen gemeentes afgeven.
  • Een negatieve test die niet ouder is dan 48 uur
  • De volgende 5 dagen in quarantaine, je huis of camping mag je dan ook niet verlaten!
  • Na 5 dagen kun je je zelf vrijtesten

Aan al deze voorwaarden zul je je moeten houden en er wordt ook stevig op gecontroleerd. Ook zul je door je gele kentekenplaten als je met de auto onderweg bent goed opvallen. Het is denk ik een utopie dat je niet aangehouden zou worden. Zorg dat je papieren in orde zijn en hou je ook zeker aan de quarantaine.

Jeroen houd zich hier sowieso aan. Heeft voldoende eten meegenomen en zal zich na 5 dagen vrij testen. Hieronder nog een rondje die hij op de camping heeft gemaakt. De komende 5 dagen zit hij vast op de camping maar heeft zijn werk bij zich, die gaat zich zeker niet vervelen.

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Instagram Banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht