Hoe slecht was het vorige week?

Hoe slecht was het vorige week?

Brixen im Thale Kandleralm

Terwijl de loftrompet alweer geblazen wordt op diverse sites met meters sneeuw weten wij gelukkig wel beter hoe het echt was vorige week in de oostelijke alpen. Geen tot weinig sneeuw van betekenis terwijl je toch koppen voorbij ziet komen dat de alpen veel sneeuw te verwerken krijgen. De beelden die we laten zien kunnen als schokkend worden ervaren. Vorige week lieten we nog een video zien dat er sneeuw werd gebracht met de helicopter. We hebben nu beelden doorgespeeld gekregen waar dat stuk nu van dichtbij is te zien. Je kunt dan goed zien dat het bittere noodzaak was.

Deze video is op facebook geplaatst door Verena Köb-Drexel

Ook via de Tiroler Tageszeitung wordt ook melding gemaakt van deze ongelofelijke vervelende sneeuwloze periode. Let op we hebben het in dit artikel niet specifiek over het Brixental maar er zijn veel gebieden, zeker in de Kitzbuheleralpen en oostelijke daarvan, die snakken naar sneeuw en…. de laatste dagen is er sneeuwgevallen. Het winterse plaatje is er weer maar het is een zeer dunne laag.

Prognose voor komende week is dat het kouder gaat worden of er veel neuschnee bij gaat komen daar wagen wij ons niet aan. Maar eens of eens zou het moeten komen.

We herhalen nog maar even de video’s van afgelopen zondag toen was er circa 10 cm gevallen. De dalen weer wit en nu maar hopen dat dit zo gaat blijven. Dus de omstandigheden op dit moment zijn al sowieso beter dan de eerste video met de horror helicopter…

Bluetribe                                Chaletplus

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×