Hoe snel wordt het herfst?

Hoe snel wordt het herfst??

Grosses Hundshorn. © Petra Brink Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Hoe snel wordt het herfst?

De mooie nazomer gaat nog even door, zeker tot en met het weekend. Na het weekend kan het allemaal anders zijn.

Vandaag is hier nog niks van te merken. De zon schijnt aan een wolkeloze hemel, dankzij het hoge drukgebied. Lokaal start de dag met mist die snel oplost. De wind is matig en waait uit het noordoosten tot zuidoosten.

Dankzij het hoge drukgebied wordt het zonnig en warm met een maximum tussen de 23 en 31 graden.

Morgen zal een kopie worden met veel zon en een blauwe hemel. In Vorarlberg en Noord-Tirol kunnen in de loop van de dag grotere cumuluswolken ontstaan.  Het wordt weer een warme dag met een maximum dat weer ligt tussen de 23 en 31 graden.

Dit alles met een matige wind in Wenen en Neder-Oostenrijk een zwakke wind uit het oosten tot zuidoosten.

Hoe snel wordt het herfst??

Kans op neerslag neemt na het weekend toe.

Na het weekend einde zomer?

In het weekend zet de zomer door met op zaterdag overal zon en lokaal in de ochtend mist. In het westen zijn echter grote wolkenvelden mogelijk. De wind waait uit de oostelijke richting en is krachtig. Het wordt weer een warme dag met een maximum tussen de 25 en 31 graden.

Zondag is het nog steeds zomer waarbij de zon zich goed laat zien. De ochtend begint weer lokaal met mist. In het westen ontwikkelen zich in de loop van de middag cumuluswolken en kunnen zich in Vorarlberg en Tirol geïsoleerde onweersbuien vallen.

Het blijft overal overwegend droog met een matige en in het oosten stevige wind uit het oosten tot zuiden. In de middag zal de temperaturen stijgen tot maximaal 25 tot 31 graden.

Maandag start van een nieuwe week en het is nog steeds zomers. Ook nu in de ochtend lokaal mist en de zon zal overheersen. Vanuit het westen ontwikkelen zich cumuluswolken waar enkele regen- of onweersbuien uit kunnen vallen met een wind die matig is uit het oosten tot zuiden. Het blijft warm met een maximum tussen de 25 en 31 graden.

Hoe het na het weekend verloopt morgen weer meer weer vanuit Oostenrijk.

De groeten,

Reserveweerman Michel

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Werken in Oostenrijk Logo

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

FANtastisch Oostenrijk heeft twee facebook pagina’s. Één daarvan is special voor jullie gemaakt. Op de facebookgroep Vrienden van FANtastisch Oostenrijk kunnen jullie de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Heb je leuke plaatjes deel die dan en het lidmaatschap van deze groep is uiteraard GRATIS.

Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...