Hoe zwaar is sneeuw en wat betekent dit voor de daken?

Hoe zwaar is sneeuw en wat betekent dit voor de daken?

In 2019 waren we getuige van een behoorlijke sneeuwdump en daar kunnen we nu alleen maar van dromen. Diverse mooie video’s zijn toen opgenomen. Onze weerman Jeroen was destijds al vroeg uit de veren en maakte deze live video op onze facebookpagina. Natuurlijk zie je de daken op de caravans alleen maar groeien en dan doelen we op het sneeuwdek. Een waarschuwing is zeker op zijn plaats. Als de Oostenrijkers al worden gewaarschuwd om aan de daken van de huizen te denken dan kunnen we voorstellen dat als je een houten chalet, caravan of wat dan ook hebt je toch ook wel zelf vragen gaat stellen wat te doen.

Ook kregen we een video ingezonden waarbij heel goed te zien is hoeveel sneeuw er is gevallen en ook zijn er werkzaamheden bij een caravan aan de gang en als we moeten schatten hoeveel sneeuw op dat dak ligt dan gaat het ver over de meter heen…. en hoeveel dat weegt?

Nu is het niet dat wij een advies afgeven. Iedereen weet vast wel wat het beste is voor haar eigen dak. Maar we willen jullie toch ook een “weetje” meegeven. Axel Knobbe gaf ons wat informatie mee.

Per kubieke meter gaan we aangeven hoeveel sneeuw nu ook echt weegt.

Sneeuwsoort gewicht per kubieke meter
Pulverschnee 30 tot 50 kg
Gewone nieuwe Sneeuw 50 tot 100 kg
Natte nieuwe Sneeuw 100 tot 200 kg
Droog gevallen sneeuw 200 tot 400 kg
Natte gevallen Sneeuw 300 tot 500 kg
Firnschnee 500 tot 800 kg

Jack Teekamp kwam nog met onderstaande foto aanzetten vanaf de Camping Schwarzsee Reith Kitzbühel

Camping Schwarzsee Reith Kitzbühel

CampingWelt ingesneeuwd

CampingWelt Brixen im Thale Shovel

Maar ook zijn op de camping dagelijks de shovels aan het werk. Soms beginnen ze al tussen 5 en 6 uur in de morgen sneeuw te schuiven. Of ze nu nog steeds alle sneeuw kwijt gaan kunnen wordt vast ook een dingetje maar dat geldt niet alleen voor de camping dat geldt voor bijna alle dorpen. Waarschijnlijk wordt de sneeuw gedumpt in de diverse rivieren (bach)

CampingWelt ingesneeuwd

CampingWelt ingesneeuwd

Turner Banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Mesnerwirt Westendorf

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×