Hoelang blijft het nog koud winterweer? (video!)

Flachau 3 december 2023

Flachau 3 december 2023 @Arjan de Wolf

Hoelang blijft het nog koud winterweer?

In de loop van deze dinsdag volgt opnieuw wat sneeuwval in Oostenrijk. Blijft het nog lang winterweer?

Vanmorgen heeft de bewolking de overhand in Oostenrijk, en vanuit het westen volgen opnieuw perioden met sneeuwval. Omdat langzaam warmere lucht binnen glipt bestaat er ook een kans op ijzel in de lagere dalen. Vanmiddag verandert er niet veel aan het weerbeeld, vooral in Karinthië en Stiermarken kan het soms wat steviger doorsneeuwen.

Vanavond en vannacht zijn er ook langere droge perioden met soms korte opklaringen. Tijdens opklaringen kan het hard afkoelen, maar over het algemeen blijft het beperkt wat betreft strenge vorstkansen.

Morgen volgen vanuit Duitsland enkele sneeuwbuien. Vooral tijdens de namiddag kan het soms nog even leuk doorsneeuwen in Vorarlberg en Tirol. Maar meer dan 10 centimeter valt er absoluut niet. Droger blijft het opnieuw aan de zuidkant. De vorstgrens ligt overdag rond 800 meter en op 1500 meter vriest het -5 graden.

Donderdag verloopt vriendelijk met veel ruimte voor de zon. Het wordt een droomdag met kaiserwetter en verse sneeuw. Helaas zijn nog niet alle skigebieden open, maar daar waar geskied kan worden is het droomachtig. Op hoogte is het wel iets zachter, op 1500 meter is het veelal rond nul. Door een inversie blijft het in de dalen flink kouder.

Vrijdag volgt een zwakke storing waardoor de bewolking toeneemt. Het blijft droog en lange tijd vriendelijk. In de dalen blijft het koud, in de bergen is het een fractie milder. Zaterdag vallen een aantal sneeuwbuien, waarna de zon goed doorbreekt.

Helaas volgt vanaf zondag een overgang naar zachter en natter decemberweer. Het kon wel eens gaan dooien tot 2000 meter…

Jeroen Elferink

Chalet NL 20230223-banner-1200x800-v2.png

Twinsport WaxenSlijpen Fantastisch-Oostenrijk Banner 1200x700

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

FANtastisch Oostenrijk heeft twee facebook pagina’s. Één daarvan is special voor jullie gemaakt. Op de facebookgroep Vrienden van FANtastisch Oostenrijk kunnen jullie de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Heb je leuke plaatjes deel die dan en het lidmaatschap van deze groep is uiteraard GRATIS.

Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Dit vind je ook FANtastisch...

×