Hoelang blijft het nog winter in Oostenrijk

Hinterglemm 20-01-2023

Hinterglemm 20 januari 2023

Hoelang blijft het nog winter in Oostenrijk

De winter slaat goed toe in de Alpen en de skigebieden zijn weer wit, maar hoe lang blijft het winters.

Vandaag is het over het algemeen zwaar bewolkt waaruit langs de noordkant van de Alpen sneeuw kan vallen. Alleen in het zuiden kan de zon te zien zijn en blijft het droog. De ochtend begint fris met een maximum dat tussen de -9 en 0 graden ligt. De wind waait uit noorden tot noordoosten en maakt het voor het gevoel echt ijzig koud.

Maximum dag temperatuur zal uiteindelijk uitkomen op -5 tot 4 graden, hogerop rond de 2000 meter vriest het overdag met een maximum tussen de -9 en -12 graden.

Zondag verandert er niet veel het blijft koud en met name aan de noordkant kan er lokaal wat sneeuw vallen. De sneeuwgrens zakt tot bijna op 0 meter waardoor diep in de dalen ook sneeuw zal gaan vallen. Voor zon moet je in het zuiden en zuidwesten zijn daar is de kans op een paar zonnestralen aanwezig en blijft het droog.

De wind ikomt uit het noordwesten en neemt in kracht af. Na een frisse start van de dag stijgt het kwik tot maximaal -4 tot 4 graden.

Nieuwe week

Het weekend verloopt dus winters. Het is koud en er valt sneeuw in Oostenrijk dat is een hele verbetering in vergelijking met de afgelopen weken. Maandag valt er sneeuw  met een maximum tussen de -4 en 5 graden. De wind komt ui het noorden tot noordoosten. Dinsdag wordt het iets zachter met een maximum tussen de 0 en 8 graden. Tot de middag valt er sneeuw met een wind uit het noorden.

Het weekend en de eerste dagen erna verloopt dus winters. Het is koud en er valt sneeuw en dat is een hele verbetering.

Ook op lange termijn is de kans groot dat het winters blijft.

Morgen weer meer weer uit Oostenrijk.

De groeten,

Reserveweerman Michel

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Banner Fantastisch Oostenrijk (900 x 600 px)

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×